Σίμος Κεδίκογλου ο νέος υφυπουργός ΥΠΑΑΤ, εκτός η Φ. Αραμπατζή

31 August 2021

Σίμος Κεδίκογλου ο νέος υφυπουργός ΥΠΑΑΤ, εκτός η Φ. Αραμπατζή

Χωρίς τις μεγάλες αλλαγές που αναμένονταν, ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Στη θέση του παραμένει ο υπουργός ΥΠΑΑΤ Σπήλιος Λιβανός.

Για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο ανασχηματισμός έφερε στη θέση του υφυπουργού αρμόδιου για την αλιευτική πολιτική, τον Σίμο Κεδίκογλου.

Ο Γιώργος Στύλιος, που ορίσθηκε υφυπουργός μόλις προ ολίγων εβδομάδων (για να καλύψει το κενό του Γιάννη Οικονόμου ο οποίος είχε μετακομίσει στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου), παραμένει στη θέση αυτή αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Η Φωτεινή Αραμπατζή αποχωρεί από το ΥΠΑΑΤ.

Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός

Τόπος και ημερομηνία γέννησης: 14 Νοεμβρίου 1963, Αθήνα

Οικογενειακή Κατάσταση: Έγγαμος με ένα παιδί

Επάγγελμα: Δημοσιογράφος

Ξένες Γλώσσες: Ρωσική, Αγγλική, Γαλλική

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες: Εξελέγη Βουλευτής Ευβοίας με τη Ν.Δ στις εκλογές του 2004, 2007, 2009, 2012, 2015 και 2019. Διετέλεσε Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος το διάστημα 2012 έως 2014. Είναι μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Επίσης, είναι επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.

Πολιτικές/ Κοινωνικές Δραστηριότητες: Έχει διατελέσει πολιτικός, κοινοβουλευτικός και διπλωματικός συντάκτης στις εφημερίδες «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΠΟΦΑΣΗ» και «ΧΩΡΑ». Παράλληλα παρουσίασε και συμμετείχε σε εκπομπές σειράς τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών (ΕΡΤ, MEGA, FLASH κα). Υπήρξε για πολλά έτη συνεργάτης της εκπομπής World Report του CNN International, ενώ συνεργάστηκε σε εκπομπές επικαιρότητας και στην εκπομπή “Q&A” του CNN, στην Ατλάντα των ΗΠΑ.

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, γίνονται οι ακόλουθες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα:

1. Συνιστάται Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με τις αρμοδιότητες του έως σήμερα Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, περιλαμβανομένης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τη θέση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

2. Τη θέση του Υπουργού Προστασίας του πολίτη αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

3. Τη θέση του Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Πλεύρης.

4. Τη θέση της αναπληρωτού Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει η Ασημίνα Γκάγκα.

5. Τη θέση του Υπουργού Τουρισμού αναλαμβάνει ο Βασίλειος Κικίλιας.

6. Τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον απόδημο ελληνισμό αναλαμβάνει ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

7. Τη θέση του Υφυπουργού Εθνικής 'Αμυνας αναλαμβάνει ο Νικόλαος Χαρδαλιάς.

8. Τη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρμόδιου για την αλιευτική πολιτική αναλαμβάνει ο Σίμος Κεδίκογλου.

9. Τη θέση του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών αρμόδιου για θέματα μεταφορών αναλαμβάνει ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.

10. Συνιστάται θέση Υφυπουργού στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με αρμοδιότητα τις υποδομές. Τη θέση αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Καραγιάννης.

11. Η θέση του Υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα καταργείται.

31 August 2021
Banner