Κάθετη αντίθεση της ΠΟΓΕΔΥ στον Κτηνίατρο Εκτροφής

15 June 2016

Κάθετη αντίθεση της ΠΟΓΕΔΥ στον Κτηνίατρο Εκτροφής

Τα ειδικά θέματα των Γεωτεχνικών κλάδων και τις τομεακές προτεραιότητες είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν τα μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ) σε συνάντησή τους με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Νίκο Αντώνογλου.

Ειδικότερα στη συζήτηση έγινε εκτενής αναφορά στην κάθετη διάρθρωση και την ενιαία δομή και λειτουργία των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών και εκφράστηκε και η κάθετη αντίθεση της Ομοσπονδίας στην εκχώρηση των αρμοδιοτήτων των δημόσιων Γεωτεχνικών Υπηρεσιών σε ιδιωτικούς φορείς, όπως πρόσφατα έγινε με την έκδοση Υπουργικής Απόφασης για τον κτηνίατρο εκτροφής.

Τονίστηκε στον Γενικό Γραμματέα η ανάγκη να συμμετάσχει θεσμικά η ομοσπονδία, στη διαμόρφωση του πλαισίου για αυτά τα ιδιαίτερα γεωτεχνικά ζητήματα, με κατάθεση βιώσιμων και ρεαλιστικών προτάσεων.

Επιπλέον, θέμα της συνάντησης ήταν η πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να ξεκινήσει τη συζήτηση για αλλαγές στους  νέους Οργανισμούς υπουργείων και εποπτευόμενων φορέων. Για τα θέματα αυτά, κεντρική αντίληψη του Υπουργείου αλλά και πάγια θέση της ΠΟΓΕΔΥ είναι η συγχώνευση των υποστηρικτικών δομών και η ενίσχυση των θεματικών Γεωτεχνικών Τομέων που ασκούν και την πολιτική στον πρωτογενή τομέα.

Όπως μάλιστα ανακοινώνει η Ομοσπονδία των Γεωτεχνικών, στις Ομάδες Εργασίας που θα συσταθούν για το σκοπό της αξιολόγησης των δομών και την επακόλουθη αλλαγή των Προεδρικών Διαταγμάτων των Οργανισμών των Υπουργείων θα συμμετάσχουν γεωτεχνικοί εκπρόσωποι της ΠΟΓΕΔΥ.

Για το θέμα της λειτουργίας των κατασκηνώσεων του ΥΠΑΑΤ που λόγω της φιλοξενίας προσφύγων δεν θα φιλοξενήσουν φέτος τα παιδιά των εργαζομένων και των αγροτών, ο εκπρόσωπος της ΠΟΓΕΔΥ στην Κεντρική Επιτροπή Κατασκηνώσεων (ΚΕΚ) μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ και τον πρόεδρο της ΚΕΚ θα συναντηθούν και θα συζητήσουν για να ξεπεραστεί το πρόβλημα, καθώς η ΠΟΓΕΔΥ επιμένει ότι δεν υπάρχει περίπτωση (με αφορμή αυτό το πρόβλημα) να «ανοίξει την κερκόπορτα» για να ευνοηθούν κατασκηνώσεις ιδιωτικών συμφερόντων.

15 June 2016
Banner
Banner