Θεσμικά και οικονομικά θέματα στις συναντήσεις της ΠΕΚΔΥ με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ

07 November 2019

Θεσμικά και οικονομικά θέματα στις συναντήσεις της ΠΕΚΔΥ με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ

Η Πανελλήνια Ένωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΚΔΥ) συναντήθηκε την Τρίτη 5 Νοεμβρίου με την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή και ακολούθως με τον υπουργό Μαυρουδή Βορίδη, και συζήτησαν μαζί τους θεσμικά και οικονομικά θέματα του κλάδου.

Οι συναντήσεις διεξήχθησαν σε καλό κλίμα και οι εκπρόσωποι της ΠΕΚΔΥ ευχαρίστησαν την πολιτική ηγεσία, αναγνωρίζοντας την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματά της για την πρόσληψη 46 συμβασιούχων κτηνιάτρων για την αντιμετώπιση της Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων, καθώς και για την παρέμβαση του υπουργού ώστε να ξεπαγώσουν οι προσλήψεις μονίμου προσωπικού στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η πολιτική ηγεσία αναγνωρίζοντας την τραγική υποστελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών των Περιφερειών, δεσμεύτηκε ότι θα παρέμβει στο Υπουργείο Εσωτερικών για την άμεση προώθηση των αιτημάτων των Περιφερειών που αφορούν την πρόσληψη μόνιμων κτηνιάτρων.

Σχετικά με την επαναχορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, ο υπουργός αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος. Δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, εν αναμονή της ολοκλήρωσης του έργου της αρμόδιας επιτροπής.

Τέλος, αναφορικά με τα υπόλοιπα θέματα (στελέχωση της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, ένταξη των αποζημιώσεων της εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου στα Προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων, κατάργηση του «θεσμού» του κτηνιάτρου εκτροφής, κτιριακά προβλήματα κεντρικών κτηνιατρικών υπηρεσιών) κατατέθηκαν οι απόψεις της ΠΕΚΔΥ και η πολιτική ηγεσία δεσμεύτηκε ότι θα τα εξετάσει.

07 November 2019
Banner