Ην. Βασίλειο: Καμπάνια «Καταναλώστε βρετανικό κρέας» από τη βιομηχανία μεταποίησης

02 September 2020

Ην. Βασίλειο: Καμπάνια «Καταναλώστε βρετανικό κρέας» από τη βιομηχανία μεταποίησης

Μια νέα καμπάνια με στόχο να προβάλει το βρετανικό κρέας ως πρώτη επιλογή των καταναλωτών, ξεκίνησε πρόσφατα ο Σύνδεσμος Βρετανικών Επιχειρήσεων Επεξεργασίας Κρέατος (ΒΜΡΑ).

Η πρωτοβουλία, για την οποία δημιουργήθηκε και σχετική ιστοσελίδα (sustainableBritishMeat.org), επιδιώκει να εξηγήσει στους Βρετανούς γιατί το βρετανικό κρέας πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή για κατανάλωση.

Στο πλαίσιο αυτό, εστιάζει σε χαρακτηριστικά όπως η αειφορία, τα υψηλά πρότυπα ποιότητας και η ανάγκη στήριξης της εγχώριας κτηνοτροφίας. «Θέλουμε αυτή η ιστοσελίδα να γίνει σημείο αναφοράς για όλους όσοι δραστηριοποιούνται στην παραγωγή του βρετανικού κρέατος αλλά και εκείνους που εμπλέκονται στην επιστημονική και τεχνολογική καινοτομία, που μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα και να βελτιώσουμε την ποιότητα, την ιχνηλασιμότητα και τη φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή τροφίμων», όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος.

Από την πλευρά του ο Nick Allen, διευθύνων σύμβουλος της ΒΜΡΑ, δίνει έμφαση στο γεγονός ότι: «Οι περισσότεροι άνθρωποι βασίζονται σε πληροφορίες από τα Μέσα Ενημέρωσης για να επιλέξουν τη διατροφή και τον τρόπο ζωής τους. Όμως δεν είναι όλες αυτές οι πληροφορίες σωστές. Στην πραγματικότητα, κάποιες από αυτές είναι παραπλανητικές και είναι πολύ δύσκολο να βρεις έναν δρόμο ανάμεσα σε όλες αυτές τις μπερδεμένες και συχνά αντιφατικές απόψεις, στην ψευδο-επιστήμη και τη γνήσια επιστήμη, που διαμορφώνουν τις διατροφικές επιλογές των απλών ανθρώπων».

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που δίνουν τα στελέχη της ΒΜΡΑ, αναφέρει ότι το ζωικό κεφάλαιο ευθύνεται για μόλις το 5,7% των εκπομπών μεθανίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από το μέσο παγκόσμιο ποσοστό του 14%, το οποίο αναφέρεται συχνότατα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά το οποίο περιλαμβάνει επίσης αγροτικά συστήματα που δεν είναι καθόλου φιλικά προς το περιβάλλον, όπως της Βραζιλίας.

Η νέα ιστοσελίδα επιδιώκει παράλληλα να προωθήσει το βρετανικό κρέας στο εσωτερικό της χώρας, αλλά όχι μόνο. Όπως λένε χαρακτηριστικά τα στελέχη του Συνδέσμου Βρετανικών Επιχειρήσεων Επεξεργασίας Κρέατος, «Η Βρετανία παράγει κρέας με μερικά από τα υψηλότερα πρότυπα τροφίμων και καλής διαβίωσης των ζώων, και με το χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα στον πλανήτη. Οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο είναι όλο και περισσότερο πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερο γι’ αυτό».

02 September 2020
Banner
Banner