Καμπάνια ενάντια στην παραπληροφόρηση για το κρέας στη Βρετανία

07 January 2020

Καμπάνια ενάντια στην παραπληροφόρηση για το κρέας στη Βρετανία

Τα οφέλη από την κατανάλωση κόκκινου κρέατος ως μέρος μιας υγιεινής ισορροπημένης διατροφής θα ακουστούν δυνατά και ξεκάθαρα αυτό το μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thebeefsite πρόκειται να ξεδιπλωθεί μια κοινή πρωτοβουλία που και θα διεξαχθεί σε Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία και την οποία ανέλαβαν τρεις μεγάλοι οργανισμοί: Συμβούλιο Γεωργικής και Κηπευτικής Ανάπτυξης (AHDB), Quality Meat Scotland (QMS) και ο ουαλικός Hybu Cig Cymru – Meat Promotion Wales (HCC).

Η κοινή αυτή δραστηριότητα περιλαμβάνει ένα φάσμα ενεργειών που απλώνεται σε όλο τον Ιανουάριο και έχει στόχο να αντιμετωπίσει, όπως λένε οι διοργανωτές, την παραπληροφόρηση σχετικά με τον ρόλο του κρέατος στη διατροφή.

Η δραστηριοποίηση των τριών φορέων έρχεται και ως απάντηση στον θόρυβο που εκτιμάται ότι θα προκληθεί μέσα στον Ιανουάριο, καθώς θα βρίσκεται σε εξέλιξη πρωτοβουλία των vegan ακτιβιστών η οποία αναμένεται να τραβήξει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης. Παρόλο που οι δράσεις των vegan ακτιβιστών προβάλλονται κάθε φορά πολύ έντονα, ο αριθμός των ανθρώπων που δηλώνουν vegan βρίσκεται στο 3% λέει χαρακτηριστικά ο AHDB.

Η δραστηριότητα του Ιανουαρίου έρχεται μετά από μία πλούσια χρονιά, καθώς μέσα στο 2019 οι τρεις φορείς συνεργάστηκαν στενά με κάθε πλευρά που έγκυρα και επιστημονικά φέρνει στον δημόσιο διάλογο απόψεις για τον θετικό διατροφικό ρόλο του κόκκινου κρέατος στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής.

Μέσα στον μήνα που «τρέχει», θα προβληθούν στο ευρύ κοινό συνεργασίες με δημοφιλή πρόσωπα, που θα υπογραμμίζουν τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το κόκκινο κρέας σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Επιπλέον, ο μηχανισμός θα είναι σε εγρήγορση ώστε άμεσα και αποτελεσματικά να δίνει έγκυρες απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης που θα επιχειρηθεί στη διάρκεια της καμπάνιας των vegans.

07 January 2020
Banner
Banner