Μεγάλη καμπάνια της EFSA για την πρόληψη της αφρικανικής πανώλους των χοίρων σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη

02 September 2020

Μεγάλη καμπάνια της EFSA για την πρόληψη της αφρικανικής πανώλους των χοίρων σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη

Μια μεγάλη εκστρατεία με στόχο να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση και να αποτραπεί η εξάπλωση της αφρικανικής πανώλους των χοίρων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια Τροφίμων (EFSA).

Η εκστρατεία, που έρχεται να συμπληρώσει ανάλογες προσπάθειες της Κομισιόν και άλλων διεθνών οργανισμών, στοχεύει σε κράτη που βρίσκονται κοντά σε χώρες όπου είναι παρούσα η νόσος: Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Ελλάδα, Κοσσυφοπέδιο, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία, Σλοβενία.

Τα βασικά μηνύματα: Εντοπισμός, πρόληψη, αναφορά

Επειδή μια επιδημία αφρικανικής πανώλους των χοίρων μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις, ο εντοπισμός, η πρόληψη και η αναφορά είναι απαραίτητες για να περιοριστεί η νόσος. Αυτές είναι οι βασικές λέξεις της καμπάνιας η οποία θα εξελιχθεί με ενημερωτικά δελτία, γραφήματα, δημοσιεύσεις κοινωνικών μέσων και άλλο υλικό.

Στόχοι και κοινό

Η εκστρατεία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την κατανόηση της ζωονόσου και στις εννέα χώρες. Απευθύνεται σε ομάδες ανθρώπων και ατόμων που έρχονται σε επαφή με οικόσιτους χοίρους και αγριόχοιρους, όπως οι χοιροτρόφοι και οι κυνηγοί. Για τις ανάγκες της καμπάνιας η EFSA θα συνεργαστεί επίσης με κτηνιατρικούς οργανισμούς, κυνηγετικούς συλλόγους, ομάδες αγροτών, τελωνειακούς υπαλλήλους, αστυνομία συνόρων, τοπικές κυβερνήσεις, τουριστικούς πράκτορες και ταξιδιώτες.

02 September 2020
Banner
Banner