Ισπανικό Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην Αθήνα

16 March 2017

Ισπανικό Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην Αθήνα

Σειρά δραστηριοτήτων οργανώνει στην Αθήνα το Οικονομικό και Εμπορικό Γραφείο της ισπανικής πρεσβείας στην Ελλάδα, μαζί με το ICEX (Ισπανικός Οργανισμός Εξαγωγών και Επενδύσεων). Με σκοπό να φέρει την ισπανική κουζίνα πιο κοντά στους Έλληνες καταναλωτές, το πρόγραμμα των δράσεων θα περιλαμβάνει Γευσιγνωσία Κρασιού, Ισπανικών Μενού και Εργαστήρια (ημερίδες) Μαγειρικής.

Η πλούσια αυτή δραστηριότητα που έχει ξεκινήσει από τις αρχές της εβδομάδας, συνδέεται και με το γεγονός ότι στην επικείμενη έκθεση FOOD EXPO (18-20 Μαρτίου) η Ισπανία θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ως Τιμώμενη Χώρα και θα κατέχει επίσης εξέχουσα θέση στην εκδήλωση Mediterranean Food Experience.

Τις ημέρες που πέρασαν, έχει προηγηθεί μια ειδική εκδήλωση (την Τρίτη 14/3), όπου περισσότεροι από 150 καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ένα ειδικό μενού σχεδιασμένο από τον βραβευμένο Ισπανό σεφ Sergio Garrido, το οποίο συνοδευόταν από επιλεγμένα υψηλής ποιότητας ισπανικά κρασιά. Ο ίδιος επίσης σεφ είχε την ευκαιρία να διδάξει σε άλλους σεφ σύγχρονες ισπανικές συνταγές στο ξενοδοχείο St George Lycabettus. Σήμερα (Πέμπτη 16/3) ο σεφ Garrido θα διευθύνει επίσης και ένα εργαστήριο για σεφ στο εστιατόριο Chefi’s Restaurant στο Χαλάνδρι, ενώ στο πλαίσιο της έκθεσης Food Expo ο ίδιος θα παρουσιάσει γαστρονομικές δημιουργίες χρησιμοποιώντας παραδοσιακά ισπανικά συστατικά, παρέχοντας ταυτόχρονα σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη χρήση τους και τις καλύτερες πρακτικές μαγειρικής.

Οι εκδηλώσεις που οργανώνει η Ισπανική Πρεσβεία θα συνεχιστούν για αρκετές ημέρες ακόμη. Έτσι, έως τις 31 Μαρτίου το ξενοδοχείο St George Lycabettus θα συνεχίσει να προσφέρει ισπανικά πιάτα βασισμένα στις τεχνικές και τα μαθήματα του Ισπανού σεφ. Όπως ανακοινώνει το Οικονομικό και Εμπορικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Ελλάδα, «Μετά το πέρας των γαστρονομικών αυτών εκδηλώσεων, σειρά θα έχει ο “Μήνας ισπανικών κρασιών στην Αθήνα”».

16 March 2017
Banner
Banner