Νέες επιθέσεις σε επιχειρήσεις κρέατος, αυτή τη φορά στην Ισπανία

04 July 2018

Νέες επιθέσεις σε επιχειρήσεις κρέατος, αυτή τη φορά στην Ισπανία

Μετά τη Γαλλία, η Ισπανία είναι εκείνη που επίσης φαίνεται να βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σειρά επιθέσεων που θέτουν στο στόχο σφαγεία και μικρές επιχειρήσεις κρέατος.

Η ισπανική αστυνομία ερευνά μια σειρά επιθέσεων οππου συνέβησαν τις περασμένες εβδομάδες στην Γκράντα της Αστούριας και είχαν στόχο τα βανάκια ενός παραγωγού κρέατος στην περιοχή.

Δύο βαν της εταιρίας στην περιοχή της Γκράντα εμφανίστηκαν καμένα και βρέθηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν επιταχυντικές ουσίες για να προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά.

Σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης, η ενέργεια, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων, δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό στην Αστούρια, όπου πρόσφατα παρόμοια επίθεση έχει επίσης σημειωθεί σε επιχείρηση κρέατος στο Σιέρο και σε σφαγείο στο Μιέρες.

Οι επιθέσεις έχουν κινητοποιήσει τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Κρέατος της Αστούριας, που έχει προειδοποιήσει τα μέλη του να λάβουν συμπληρωματικά μέτρα ασφάλειας. «Προβληματιζόμαστε για τη ζημιά που τέτοια συμβάντα μπορούν να προκαλέσουν σε επιχειρήσεις του κλάδου μας», δήλωσε ο Σ. Γκαρθία, πρόεδρος του Συνδέσμου.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου είναι επίσης ανήσυχοι. «Οι περισσότεροι από εμάς είναι άνθρωποι που χρειάζονται τα οχήματα για να εργαστούν και να κερδίσουν τα προς το ζην - αν μας αφήσουν χωρίς τα φορτηγάκια, είμαστε καταδικασμένοι να μην μπορούμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Είμαστε μικροί επιχειρηματίες και αυτό θα μας βυθίσει», λέει ο ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης χοιρινού κρέατος που διατηρεί την ανωνυμία του.

[Με πληροφορίες από www.euromeatnews.com και www.elcomercio.es]

04 July 2018
Banner
Banner