ΕΔΟΚ και Interbev υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας

10 October 2017

ΕΔΟΚ και Interbev υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν την περασμένη εβδομάδα η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) και η γαλλική Διεπαγγελματική Interbev. Το σύμφωνο υπογράφηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης Sommet de l’ Elevage η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κλερμόν Φεράν στις 4-6 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μια συνεργασία μεταξύ των δύο οργανώσεων, η οποία έχει ούτως ή άλλως ξεκινήσει εδώ και μια διετία και τώρα κορυφώνεται με την υπογραφή του συμφώνου.

Όπως αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρόεδρος της ΕΔΟΚ Λευτέρης Γίτσας, «Το σύμφωνο υπογράφηκε και η εκδήλωση προς τιμήν μας ήταν εντυπωσιακή. Από γαλλικής πλευράς τονίστηκε η σημασία αυτής της συνεργασίας, η οποία περιέχει μεγάλη βοήθεια προς εμάς, στην ακόμη καλύτερη οργάνωση της ΕΔΟΚ, στις παρεμβάσεις που πρέπει να κάνει η ΕΔΟΚ για να βοηθήσει όλους τους επαγγελματίες του κρέατος της χώρας μας, από τον κτηνοτρόφο έως τον καταναλωτή, αλλά και τη συγκρότηση ενός “λόμπινγκ” νότιων χωρών της Ε.Ε.». Αυτό το τελευταίο αποκτά ιδιαίτερη επικαιρότητα, καθώς οι χώρες του Νότου της Ε.Ε. επιχειρούν εδώ και ένα έτος την αναγραφή της χώρας προέλευσης σε γάλα και κρέας, κάτι που συναντά τις ενστάσεις των βόρειων χωρών της Ε.Ε. οι οποίες διαπιστώνουν ότι αυτό πλήττει τις εξαγωγικές τους επιδόσεις.

Δείτε εδώ ρεπορτάζ του meatnews.gr από την πρώτη επίσημη συνάντηση των δύο Διεπαγγελματικών Οργανώσεων.

10 October 2017
Banner
Banner