Ημερίδα του ΕΦΕΤ για τις σύγχρονες προκλήσεις στην ασφάλεια τροφίμων ζωικής προέλευσης

26 January 2017

Ημερίδα του ΕΦΕΤ για τις σύγχρονες προκλήσεις στην ασφάλεια τροφίμων ζωικής προέλευσης

Την 9η ημερίδα με θέμα: «Σύγχρονες και αναδυόμενες προκλήσεις της ασφάλειας τροφίμων ζωικής προέλευσης» διοργανώνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, στο πλαίσιο των δράσεών του ως Εστιακό Σημείο της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) στην Ελλάδα. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου 2017, στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών (Ινστιτούτο Μεσογειακών, Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων), Τέρμα Αλκμάνος (είσοδος από Ούλοφ Πάλμε), Ιλίσια, Αθήνα.

Η ημερίδα θα εστιάσει σε θέματα αξιολόγησης επικινδυνότητας σχετικά με σύγχρονους αλλά και αναδυόμενους κινδύνους που σχετίζονται με την παραγωγή, διακίνηση και κατανάλωση τροφίμων ζωικής προέλευσης. Διακεκριμένοι ομιλητές από την πανεπιστημιακή κοινότητα, τις αρμόδιες Εθνικές Αρχές, καθώς και εκπρόσωποι φορέων που σχετίζονται με την παραγωγή τροφίμων ζωικής προέλευσης θα καλύψουν τη θεματολογία της ημερίδας. Θα ακολουθήσει συζήτηση για την ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών μεταξύ των ομιλητών και του κοινού, καθώς και διατύπωση θέσεων ή προτάσεων για τη βελτίωση της συνεργασίας σε θέματα αξιολόγησης της επικινδυνότητας μεταξύ των αρμόδιων αρχών και της EFSA.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για την παρακολούθηση της ημερίδας είναι απαραίτητη η συμπλήρωση και αποστολή έως την 1η Φεβρουαρίου 2017, της Δήλωσης Συμμετοχής (εδώ).  

Εδώ το πρόγραμμα της ημερίδας.

26 January 2017
Banner