Η ομάδα της ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΚΗ πανέτοιμη για τις νέες εξελίξεις στα πλαστικά

16 July 2020

Η ομάδα της ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΚΗ πανέτοιμη για τις νέες εξελίξεις στα πλαστικά

Η αναγγελία εφαρμογής νομοσχεδίου που ενσωματώνει τη σχετική Κοινοτική Οδηγία για την απόσυρση εννιά ειδών πλαστικών «Μίας Χρήσης», μπαίνει σε εφαρμογή από τις αρχές Ιουλίου του 2021 και είναι γεγονός. Η κατάργηση του διογκωμένου πολυστυρένιου ή της οξοδιασπώμενης πλαστική ύλης, δεν είναι τίποτα άλλο από τους χρωματιστούς περιέκτες που χρησιμοποιούνται στην αγορά του νωπού κρέατος, των πουλερικών και όχι μόνο. Με τα νέα δεδομένα, οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να αλλάξουν τον περιέκτη και πιθανόν ολόκληρη τη συσκευασία.

Η ομάδα της ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΚΗ Α.Ε. είναι πανέτοιμη να ενημερώσει εκτενέστερα για τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στον χώρο των πλαστικών και ιδιαίτερα στη συσκευασία των τροφίμων.

Παράλληλα, δηλώνει πως οι μηχανές συσκευασίας με εκτατή μεμβράνη (τύπου Stretch Film) του Ιαπωνικού οίκου Digi Teraoka που αντιπροσωπεύει, εκτός από τους περιέκτες διογκωμένου πολυστυρένιου, μπορούν να συσκευάσουν περιέκτες διαφόρων υλικών, που είναι πλήρως ανακυκλώσιμοι και επαναχρησιμοποιήσιμοι, όπως χαρτί, ανακυκλωμένο PET, βιοπλαστικά, κ.α.

Όσοι διαθέτουν συσκευαστικές μηχανές DIGI, δεν έχουν λόγο να ανησυχούν. Οι συνεργάτες μας που προτίθενται να αγοράσουν συσκευαστικό μηχάνημα, καλό είναι να επικοινωνήσουν με την ομάδα μας. Είμαστε εδώ με υπεύθυνες λύσεις.

Δημήτριος Δράκος

Διευθυντής Πωλήσεων Βιομηχανικού Τομέα

Τεχνολόγος Τροφίμων – Οινολόγος – Pro Olive Oil Expert

16 July 2020
Banner
Banner