Η επιστολή αποχώρησης της ΠΟΚΚ από τη Διεπαγγελματική Κρέατος

15 March 2018

Η επιστολή αποχώρησης της ΠΟΚΚ από τη Διεπαγγελματική Κρέατος

Την αποχώρησή της από τη Διεπαγγελματική Κρέατος γνωστοποιεί με επιστολή της η Ομοσπονδία των Κρεοπωλών. Όπως είχε ομοφώνως αποφασιστεί στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας το περασμένο Σάββατο 10 Μαρτίου (δείτε εδώ σχετική ανάρτηση του meatnews.gr), η ΠΟΚΚ εκθέτει αναλυτικά στην επιστολή τους λόγους της αποχώρησής της από την ΕΔΟΚ κάνοντας λόγο για σοβαρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη λειτουργία της Διεπαγγελματικής, αλλά και για τις σοβαρές διαφωνίες των κρεοπωλών σε σχέση με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο πρόεδρος της ΕΔΟΚ Λ. Γίτσας «τον ρόλο του και τις υποχρεώσεις του απέναντι στα μέλη της Οργάνωσης».

Αναφέροντας παραδείγματα για τα παραπάνω, η ΠΟΚΚ παρουσιάζει τις θέσεις της για τη διεύρυνση της ΕΔΟΚ, τις παρεμβάσεις που όφειλαν να έχουν γίνει στην ελληνική αγορά κρέατος. Ενδεικτικά, οι υπογράφοντες την επιστολή Στ. Πέρρος (πρόεδρος) και Σ. Κεσίδης (Γεν. Γραμματέας) αναφέρονται στην αγορά του Πάσχα και αναρωτιούνται αν η ΕΔΟΚ και ο πρόεδρός της νοιάζεται για την εξυγίανση της όλης αλυσίδας του κρέατος και συγκεκριμένα των νωπών αμνοεριφίων «ενημερώνοντας το καταναλωτικό κοινό για το ποιες είναι οι τελικές τιμές που φτάνουν εν τέλει στα σημεία λιανικής πώλησης και αρμόζουν στα νωπά ελληνικά αμνοερίφια».

Επιπλέον η ΠΟΚΚ παρουσιάζει τις απόψεις της για έναν τρόπο λειτουργίας που θα είχε στο κέντρο τις ομόφωνες αποφάσεις σε βασικά θέματα, για τις εναλλασσόμενες και περιορισμένου χρόνου θητείες προέδρου στην ΕΔΟΚ κ.ά.

Κάνοντας λόγο για ακύρωση της προσδοκίας των κρεοπωλών ότι η Διεπαγγελματική Κρέατος θα μπορούσε «να γίνει ο πυλώνας που θα στηρίξει την παραγωγή, εμπορία, διακίνηση, πώληση του κρέατος στην Ελλάδα», η επιστολή καταλήγει: «Δυστυχώς αποτύχατε… Κάνουμε πράξη την προειδοποίησή μας και με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΚΚ… ΑΠΟΧΩΡΟΥΜΕ».

Δείτε εδώ την επιστολή της ΠΟΚΚ.

15 March 2018
Banner
Banner