Η «επιτυχημένη κανονιά» του Μαρινόπουλου και οι πληρωμές των παραγωγών

11 July 2016

Η «επιτυχημένη κανονιά» του Μαρινόπουλου και οι πληρωμές των παραγωγών

«Γιατί δεν εφαρμόζεται η Οδηγία για πληρωμή εντός 30 ημερών;» Το ερώτημα θέτει σε επιστολή του προς τον B. Αποστόλου, υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων, Γιώργος Παπαβασίλης, με αφορμή το αίτημα για υπαγωγή της αλυσίδας Μαρινόπουλος στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Επιτέλους ας είναι η αρχή του τέλους
Μετά από την επιτυχημένη κανονιά της Carrefour-Μαρινόπουλος, η οποία έγινε με τις ευλογίες των αρμόδιων Υπουργείων (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Υπουργείο Οικονομικών κ.τ.λ.), με τις δικές σας ευλογίες, επιβεβαιώθηκε η ανικανότητά σας να ελέγξετε και να βάλετε σε μία σειρά τις πληρωμές των παραγωγών, οι οποίοι είναι έρμαιοι αυτής της κατάστασης.

Η στάση σας χαρακτηρίζεται μόνο από μία σιωπηλή συμμετοχή, αφού ακόμα και σήμερα δεν έχει γίνει κάποια σχετική ενημέρωση στους παραγωγούς. Δεν τολμάτε καν να ζητήσετε να εφαρμοστεί η ευρωπαϊκή Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2011/7/ΕΕ που αφορά τον τρόπο πληρωμής των αγροτικών τιμολογίων (πρέπει να εκτελείται εντός 30 ημερών) έτσι ώστε να δώσουν την προστιθέμενη αξία, που όλοι φωνάζουν κε Αποστόλου.

Η σωστή λειτουργία του αγροτικού κλάδου είναι υποχρέωσή σας. Επιβάλλεται να πληρώνονται οι αγρότες στην ώρα τους και όχι μετά από 3 έως και 6 μήνες.

Τι κάνετε; Υπάρχετε;

Η ολοκλήρωση της αποτυχίας σας είναι ότι μας δώσατε ελπίδες για μία άμεση διόρθωση και δικαίωση του αγροτικού κόσμου, μετά τους αλλεπάλληλους εξευτελισμούς και βιασμούς που δέχτηκε τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει να δέχεται.

Οι τοπικές κοινωνίες έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά και αξίες και απαιτούν αξιοπρέπεια.

Ο σεβασμός και η ειλικρίνεια είναι αυτό που μας αξίζει».

11 July 2016
Banner
Banner