Για Αφρικανική Πανώλη, ελληνοποιήσεις, ταμειακή, συζήτησαν με Αραχωβίτη οι χοιροτρόφοι

03 December 2018

Για Αφρικανική Πανώλη, ελληνοποιήσεις, ταμειακή, συζήτησαν με Αραχωβίτη οι χοιροτρόφοι

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, είχε αντιπροσωπεία της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδας την Πέμπτη 29/11 στο υπουργείο.

Μαζί με τον υπουργό στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι σύμβουλοί του Άρης Κουκουράνος και Φάνης Γεωργόπουλος. Από την Ομοσπονδία συμμετείχαν ο πρόεδρος Γιάννης Μπούρας (Λάρισα), ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Στραβογιάννης (Κατερίνη), ο γραμματέας Απόστολος Πλατής (Ξάνθη), και τα μέλη Δημήτριος Ζαφείρης (Καρδίτσα), Γεώργιος Κελαϊδίτης (Χαλκίδα), Ευάγγελος Χήτας (Άρτα), Γεώργιος Χρίστου, Σίμος Στεργίου (Αγρίνιο), Λάμπρος Τσικάκης (Σπάρτη), Δημήτριος Παρράς (Κόρινθος).

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον κλάδο όπως η Αφρικανική Πανώλη, η πάταξη των παράνομων ελληνοποιήσεων και η εφαρμογή του μέτρου της αναγραφής της προέλευσης στην ταμειακή μηχανή, θέματα περιβαλλοντικά, επενδυτικά, καθώς επίσης και θέματα χρηματοοικονομικά που απασχολούν τον κλάδο. Τέλος κατατέθηκε στον υπουργό η άποψη της Ομοσπονδίας για την πιστοποίηση του γύρου και κατατέθηκε πρόταση της Ομοσπονδίας για συνεργασία με πανεπιστήμια για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του Ελληνικού χοιρινού έναντι των εισαγόμενων.

Στη συνέχεια η ίδια αντιπροσωπεία συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Γενικό Διευθυντή Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ, Θωμά Αλεξανδρόπουλο, για την Αφρικανική Πανώλη, και την Κατερίνα Μαρίνου για θέματα ευζωίας.

[Πηγή: www.pigfarmer.gr]

03 December 2018
Banner
Banner