Γερμανικό ενδιαφέρον για τον τομέα βιοαερίου στην Ελλάδα – Ημερίδα στις 19/6, Θεσσαλονίκη

08 June 2018

Γερμανικό ενδιαφέρον για τον τομέα βιοαερίου στην Ελλάδα – Ημερίδα στις 19/6, Θεσσαλονίκη

Επενδυτικές ευκαιρίες κρύβει ο τομέας της ενεργειακής εκμετάλλευσης οργανικών αποβλήτων στην Ελλάδα, ένας ουσιαστικά παρθένος τομέας, που κινεί το ενδιαφέρον γερμανικών επιχειρήσεων.

Μετά την πτώση που καταγράφηκε στον κλάδο των φωτοβολταϊκών, ως αποτέλεσμα απουσίας των οικονομικών κινήτρων που δίνονταν για ανάλογες επενδύσεις, διαπιστώνεται ότι ο τομέας του βιοαερίου θα μπορούσε να συμμετάσχει πιο ουσιαστικά στο ενεργειακό μίγμα της χώρας μας. Αν και η Ελλάδα παρουσιάζει έντονη αγροτική δραστηριότητα, τα οργανικά απόβλητα του κλάδου παραμένουν ανεκμετάλλευτα, καθώς η πλειονότητα των Ελλήνων παραγωγών δεν έχουν την κατάλληλη πληροφόρηση για τις δυνατότητες εκμετάλλευσης αυτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, και διαβλέποντας τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στον κλάδο της Βιοενέργειας, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο έχει αναπτύξει σειρά δράσεων, στις οποίες περιλαμβάνεται και μια πολυήμερη (18 – 22 Ιουνίου) επιχειρηματική αποστολή γερμανικών επιχειρήσεων του κλάδου στη Θεσσαλονίκη. Η επιχειρηματική αποστολή, η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, περιλαμβάνει μια ημερίδα στις 19 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace (από τις 9:00 μέχρι τις 17:00), καθώς και ατομικές συναντήσεις Β2Β με ελληνικές επιχειρήσεις.

«Η Βιοενέργεια στον αγροτικό και τουριστικό τομέα της Ελλάδας» είναι το θέμα της ημερίδας, στη διάρκεια της οποίας οι γερμανικές εταιρίες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Εξειδικευμένοι Έλληνες και Γερμανοί εισηγητές θα παρουσιάσουν επιπλέον το θεσμικό πλαίσιο, τις δυνατότητες εφαρμογής και τις προοπτικές χρήσης των σχετικών τεχνολογιών στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση θα προσκληθούν εκπρόσωποι της οικονομίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτικής.

Στη γερμανική αποστολή θα συμμετέχουν επιχειρήσεις όπως οι: SUMA Rührtechnik GmbH (Κατασκευαστής αναδευτήρων Βιοαερίου), HolzWert GmbH (Βιομάζα - Wood Chips, Pellets – Βιοαέριο, Υβριδικά συστήματα), PlanET Biogas Global GmbH (Turn Key Μονάδες Βιοαερίου), Binder GmbH (Turn Key Μονάδες Βιοαερίου, τεχνολογία μέτρησης και ρύθμισης αερίου, βιοκαύσιμα), Biogas Hochreiter GmbH (Turn Key Μονάδες Βιοαερίου), n-bio GmbH (Βιοαέριο, αναερόβια χώνευση οργανικών αποβλήτων).

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν, ενώ απαιτείται ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της ημερίδας.

08 June 2018
Banner
Banner