Κόκκινος συναγερμός στη Γερμανία για την αφρικανική πανώλη

13 January 2020

Κόκκινος συναγερμός στη Γερμανία για την αφρικανική πανώλη

55 κρούσματα αφρικανικής πανώλους των χοίρων κατέγραψε η Πολωνία τον τελευταίο μήνα του 2019 σε αγριόχοιρους που βρέθηκαν κοντά στα γερμανικά σύνορα. Μάλιστα, ένα από τα τελευταία κρούσματα καταγράφηκε σε περιοχή που απέχει λιγότερο από 30 χλμ. από τη Γερμανία.

Με δεδομένο ότι η Γερμανία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς χοιρινού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα γεγονότα προκαλούν έντονη ανησυχία για την εξάπλωση της ασθένειας, η οποία έχει πλήξει τον μεγαλύτερο παραγωγό χοιρινού κρέατος παγκοσμίως, την Κίνα, και η οποία, στον ένα ή τον άλλο βαθμό, μετασχηματίζει με γρήγορο ρυθμό την παγκόσμια αγορά κρέατος και ζωοτροφών.

Στο φόντο αυτών των εξελίξεων, είναι φυσιολογικό να δημιουργείται στη Γερμανία ο φόβος μήπως απειληθούν οι εξαγωγές χοιρινού προς την Κίνα και άλλες ασιατικές χώρες.

Η ανησυχία δηλώνεται και από το γεγονός ότι έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα στην Γερμανία, όπου έχουν υψωθεί φράχτες στα σύνορα με την Πολωνία, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η μετακίνηση αγριόχοιρων από την Πολωνία στη Γερμανία. Την περασμένη εβδομάδα το κρατίδιο της Σαξωνίας ανακοίνωσε μάλιστα ότι πρόκειται να χτίσει ηλεκτρικό φράχτη μήκους 4,5 χλμ. σε έναν τομέα υψηλού κινδύνου στα σύνορα με την Πολωνία. Επιπλέον, κατά περιοχές, έχουν χαλαρώσει οι περιορισμοί στο κυνήγι αγριόχοιρου.

[Πηγή: thepigsite]

13 January 2020
Banner
Banner