Φουλ πρόγραμμα για τον Φιλ Χόγκαν στην Ελλάδα

04 October 2016

Φουλ πρόγραμμα για τον Φιλ Χόγκαν στην Ελλάδα

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Πέμπτη και Παρασκευή ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για την Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, Φιλ Χόγκαν.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου ο κ. Χόγκαν θα συναντηθεί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου (ώρα 09.00) και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα (ώρα 10.30).

Θα ακολουθήσει σύντομη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Νίκο Βούτση (ώρα 10.50) και αμέσως μετά ομιλία του Επιτρόπου στις κοινοβουλευτικές Επιτροπές Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου (ώρα 11.00).

Στη συνέχεια, ο Επίτροπος και ο Έλληνας υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα δώσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει εκδήλωση για την καταχώριση της «Φάβας Φενεού» (Fava Feneou) στο μητρώο των προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΓΕ) για την Ελλάδα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (ώρα 16.45), ο κ. Χόγκαν θα εκφωνήσει ομιλία στο Συνέδριο των Ευρωπαίων Αγροτών COPA-COGECA που θα πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace, στη Βουλιαγμένη.

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, ο Επίτροπος θα ανοίξει τις εργασίες του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, το οποίο οργανώνει η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ (ώρα 10.00, ξενοδοχείο Divani Apollon Palace, Βουλιαγμένη). Η ομιλία του Επιτρόπου θα επικεντρωθεί στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της ΚΑΠ για τις χώρες του Νότου και ιδιαίτερα για την Ελλάδα.

Με αφορμή την επίσκεψη του Επιτρόπου κ. Χόγκαν, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης, δήλωσε: «Ο γεωργικός τομέας είναι ιδιαίτερα σημαντικός όχι μόνο για την εξασφάλιση θέσεων απασχόλησης, αλλά και για τη δημιουργία νέων θέσεων σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιφέρειες, παρόμοιες με αυτές που διαθέτει σε μεγάλο βαθμό η Ελλάδα. Παράλληλα, οι τομείς της γεωργίας και των τροφίμων παρέχουν τις περισσότερες θέσεις εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πλήρης εκμετάλλευση των δυνατοτήτων των τομέων αυτών από τη χώρα μας θα βρεθεί στο επίκεντρο της επίσκεψης του Επιτρόπου Χόγκαν, με ένα πλήρες πρόγραμμα συναντήσεων και ομιλιών. Η τελευταία διετία ήταν δύσκολη για την ευρωπαϊκή γεωργία. Οι δυσκολίες όμως αποτέλεσαν αφορμή για τη διερεύνηση νέων αγορών και ευκαιριών προβολής των εκλεκτών προϊόντων της Ευρώπης, όπως η Φάβα Φενεού, ένα ακόμα ελληνικό προϊόν που πλέον προστατεύεται μέσω της νομοθεσίας της Ε.Ε. Και είναι αυτά τα προϊόντα που αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα για τη βιώσιμη ανάπτυξη της γεωργίας στη χώρα μας».

04 October 2016
Banner
Banner