Αραχωβίτης – Τελιγιορίδου: Φρούδες κυβερνητικές υποσχέσεις για ενίσχυση των κτηνοτρόφων

05 January 2022

Αραχωβίτης – Τελιγιορίδου: Φρούδες κυβερνητικές υποσχέσεις για ενίσχυση των κτηνοτρόφων

Ερώτηση προς τον υπουργό ΥΠΑΑΤ σχετικά με τις «φρούδες υποσχέσεις της κυβέρνησης Ν.Δ. για ενίσχυση των κτηνοτρόφων λόγω της εκρηκτικής αύξησης των τιμών των ζωοτροφών» κατέθεσαν δεκάδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με πρωτοβουλία των Τομέαρχη Αγρ. Ανάπτυξης και Αν. Τομεάρχη του κόμματος, Στ. Αραχωβίτη και Ολ. Τελιγιορίδου.

Άφαντη παραμένει, σημειώνουν οι βουλευτές, η οικονομική στήριξη για την αγορά ζωοτροφών «για την οποία εδώ και μήνες έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση της ΝΔ προς τους Έλληνες κτηνοτρόφους, που αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, λόγω της κατακόρυφης αύξησης των τιμών  στις ζωοτροφές, στην ενέργεια αλλά και στις υπόλοιπες πρώτες ύλες, ενώ την ίδια στιγμή βλέπουν κομμένες και τις επιδοτήσεις τους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ».

Συνεπώς θεωρούν επιτακτική ανάγκη τη λήψη κατάλληλων μέτρων για τη στήριξη των κτηνοτρόφων, καθώς «ο κλάδος κινδυνεύει με οικονομικό μαρασμό και αφανισμό και οι κτηνοτρόφοι δεν ανέχονται άλλο τον εμπαιγμό και απαιτούν την έμπρακτη στήριξη».

Οι βουλευτές ερωτούν: «Με ποιο τρόπο και πότε προτίθεται η Κυβέρνηση της ΝΔ να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για τη στήριξη των Ελλήνων κτηνοτρόφων για την επιδότηση τους στο κόστος αγοράς των ζωοτροφών;»

05 January 2022
Banner
Banner