Ετοιμάζεται ελληνικός Οδηγός Κοπής πρόβειου κρέατος

29 June 2017

Ετοιμάζεται ελληνικός Οδηγός Κοπής πρόβειου κρέατος

Ένας Οδηγός Κοπής για το πρόβειο κρέας βρίσκεται στα… σκαριά, στο πλαίσιο της καμπάνιας Meet the Lamb την οποία «τρέχει» η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος.

Συγκεκριμένα, με την επιμέλεια της Ομοσπονδίας των Κρεοπωλών ετοιμάζεται στο πλαίσιο του Meet the Lamb ο ελληνικός Οδηγός Κοπής του αρνιού γάλακτος, του χρονιάρικου (ζυγούρι) και του προβάτου. Ο Οδηγός θα είναι μέρος της εκστρατείας προβολής και προώθησης του αιγοπρόβειου κρέατος Meet the Lamb και για την κατάρτισή του θα φροντίσει πενταμελής ομάδα εργασίας η οποία έχει συσταθεί και αποτελείται από τους: Γιάννη Κωτσέλη (κτηνίατρος, πρώην διευθυντής της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος της Αθήνας), Νίκο Φωτιάδη (σεφ), και τρία μέλη του προεδρείου της ΠΟΚΚ (Σταύρος Πέρρος – πρόεδρος, Γιώργος Σκαρπαθάκης – αντιπρόεδρος, Χρήστος Βικάτος – έφορος δημοσίων σχέσεων).

Το θέμα αυτό προχωρά με γρήγορους ρυθμούς κι έχουν ήδη γίνει οι πρώτες συναντήσεις της ομάδας εργασίας, ενώ έχει επίσης ζητηθεί από κρεοπώλες που έχουν διάθεση και φαντασία, να συμβάλουν με τις δικές τους προτάσεις για κοπές και παρασκευάσματα.

[Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από την επίδειξη κοπής που έγινε στο Meat Forum που οργανώθηκε στην FoodExpo 2017. Πρωταγωνιστής ο Νίκος Παπαλαμπόπουλος, νυν πρόεδρος του σωματείου κρεοπωλών Πειραιά].

29 June 2017
Banner
Banner