Συνδρομή και των επιχειρήσεων κρέατος στην αποθήκευση των εμβολίων COVID-19;

08 December 2020

Συνδρομή και των επιχειρήσεων κρέατος στην αποθήκευση των εμβολίων COVID-19;

Με δεδομένες τις απαιτητικές προϋποθέσεις αποθήκευσης όσον αφορά τη διαχείριση των εμβολίων για τον νέο κορωνοϊό, ήταν προφανές ότι οι δημόσιες υποδομές θα αντιμετώπιζαν περιορισμούς που θα έπρεπε να επιλύσουν.

Σε αυτούς τους περιορισμούς θα μπορούσαν οι επιχειρήσεις κρέατος να προσφέρουν βοήθεια; Από ό,τι φαίνεται, ναι! Και μάλιστα σημαντική.

Όπως διαβάζουμε στο meatpoultry.com ξεκίνησαν ήδη οι… προσφορές. Συγκεκριμένα, η ηγεσία της Smithfield Foods Inc. ανακοίνωσε ότι η εταιρεία προσφέρεται να βοηθήσει τις Αρχές Δημόσιας Υγείας των ΗΠΑ στην αποθήκευση και διανομή του εμβολίου για την COVID-19, χρησιμοποιώντας τις ψυκτικές της εγκαταστάσεις.

«Μπορούμε να διευκολύνουμε την ταχεία διανομή του εμβολίου σε εργαζόμενους των τομέων γεωργίας και τροφίμων, αλλά επίσης, όσο είναι δυνατόν, και σε εργαζόμενους άλλων βασικών κλάδων» λένε στελέχη της Smithfield, σημειώνοντας: «Επιπλέον, έχουμε αξιολογήσει τις δυνατότητες και τη χωρητικότητα των ψυγείων βαθείας κατάψυξης που διαθέτουμε και είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να βοηθήσουμε τις Αρχές εάν υπάρξει ανάγκη αποθήκευσης».

Οι Αρχές των ΗΠΑ προσπαθούν να εξασφαλίσουν ή να αγοράσουν καταψύκτες που μπορούν να διατηρήσουν το εμβόλιο της Pfizer στην απαιτούμενη θερμοκρασία των -70˚C. Το εμβόλιο της Moderna μπορεί να αποθηκευτεί στους -20˚C.

[Φωτογραφία από Frauke Riether από το Pixabay]

08 December 2020
Banner
Banner