Τι ζήτησαν από τον Μπόλαρη οι κρεοπώλες της Θεσσαλονίκης

26 July 2016

Τι ζήτησαν από τον Μπόλαρη οι κρεοπώλες της Θεσσαλονίκης

Ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης Δημήτρης Γκαρμπούνης παρευρέθηκε χθες στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκο Μπόλαρη, στην Κρεαταγορά Θεσσαλονίκης.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στα γραφεία της Ένωσης Εμπόρων Κρέατος Μακεδονίας-Θράκης-Θεσσαλίας και ανάμεσα στους παρευρισκομένους ήταν και ο Ιωάννης Τσέρνος, πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Εμπόρων, αλλά και σύσσωμο το Δ.Σ. της Ένωσης, ο Δημήτριος Χαμπίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΘ Α.Ε. και ο Νίκος Εμμανουηλίδης, επίτιμος πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Θεσσαλονίκης.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν επί τάπητος τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τους, ώστε να δοθούν άμεσες λύσεις από το υπουργείο.

Ο κ. Γκαρμπούνης συζήτησε με τον κ. Μπόλαρη τα επείγοντα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο των κρεοπωλών. Ο πρόεδρος ανέφερε πως το κράτος πρέπει να στηρίξει και να εκπαιδεύσει τον Έλληνα κτηνοτρόφο ώστε να παράγει ποιοτικότερο κρέας. Τόνισε την επιτακτική ανάγκη ποιοτικής κατηγοριοποίησης του κρέατος για να είναι σε θέση ο καταναλωτής να γνωρίζει τι κρέας αγοράζει και να μπορεί να ξεχωρίσει το παραδοσιακό κρεοπωλείο, που πουλάει μόνο πρώτης ποιότητας κρέας, από τις μεγάλες αλυσίδες-υπεραγορές που πουλάνε κρέας σε χαμηλές τιμές. Τέλος, ο πρόεδρος μίλησε για τα ζωικά υποπροϊόντα, ένα θέμα που προβληματίζει έντονα τους κρεοπώλες, επισημαίνοντας πως πρέπει να υπάρχει ανταποδοτικότητα στα τέλη που πληρώνουν οι κρεοπώλες και να μην επιβαρύνονται περαιτέρω.

Ο υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρωτοβουλία του Σωματείου Κρεοπωλών να δημιουργήσει τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής με στόχο να αναδείξει την ελληνική κουζίνα και την διατροφική αξία του ελληνικού κρέατος. Ο κ. Μπόλαρης εντυπωσιασμένος δήλωσε μάλιστα πως θα στηρίξει στο έπακρο αυτή την προσπάθεια.

26 July 2016
Banner
Banner