Επίσημος προσκεκλημένος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Σόγιας στις ΗΠΑ η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Α.Ε.

29 August 2019

Επίσημος προσκεκλημένος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Σόγιας στις ΗΠΑ η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Α.Ε.

Εκπρόσωπος της ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Α.Ε. συμμετείχε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Σόγιας μετά από επίσημη πρόσκληση του U.S. SOYBEAN EXPORT COUNCIL. Στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο των ΗΠΑ από τις 19 έως τις 23 Αύγουστου 2019, συμμετείχαν 800 επισκέπτες από 53 χώρες, με την Αγγελάκης Α.Ε. να έχει την τιμή να είναι ο μοναδικός προσκεκλημένος από τη χώρα μας.

Η «Αγγελάκης» στο πλαίσιο της αναζήτησης αειφόρων πρώτων υλών για τη διατροφή του κοτόπουλου, ενισχύοντας την προστασία του περιβάλλοντος, ανταποκρίθηκε με ενδιαφέρον στην πρόσκληση του USSEC καθώς η σόγια που παράγεται από Αμερικανούς καλλιεργητές προέρχεται σε ποσοστό 96% από αειφόρες καλλιέργειες.

Μέσω της αειφόρας καλλιέργειας από το 1980 έως σήμερα έχουν επιτευχθεί:

  • 41% λιγότερες εκπομπές αερίων
  • 42% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας
  • 66% λιγότερη διάβρωση του εδάφους

Η αειφόρος ανάπτυξη αποτελεί στόχο για κάθε εταιρεία που επιθυμεί να προστατεύσει το περιβάλλον και να βοηθήσει στην μείωση της κλιματικής αλλαγής. Οι σύγχρονες επιχειρήσεις οφείλουν να εξασφαλίσουν την παραγωγή οικονομικά προσιτών τροφίμων, εξετάζοντας παράλληλα τον τρόπο με τον οποίο η παραγωγή αυτή επηρεάζει το περιβάλλον.

Ο Θάνος Αγγελάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε σχετικά:

«Η πρόσκληση που δεχτήκαμε για συμμετοχή στο συγκεκριμένο συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν εταιρείες κολοσσοί του πρωτογενούς τομέα σε διεθνές επίπεδο, είναι αποτέλεσμα της σταθερής στρατηγικής μας σε θέματα ποιότητας, καινοτομίας και ανάπτυξης, με την παράλληλη υπευθυνότητά μας για την προστασία του περιβάλλοντος. Από τη συμμετοχή μας αποκομίσαμε πολύ χρήσιμες και σημαντικές πληροφορίες για το διεθνές περιβάλλον και τις τάσεις στη διεθνή αγορά τροφίμων.

Μας δίνει ικανοποίηση να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε δράση μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους μας για βιώσιμη ανάπτυξη με διεθνή προσανατολισμό».

Στην πτηνοτροφία από το 1962

Η οικογένεια Αγγελάκης ξεκίνησε την ενασχόληση της με την πτηνοτροφία το 1962. Διατηρώντας της αξίες της παραδοσιακής πτηνοτροφίας η οικογενειακή επιχείρηση εξελίχθηκε με ζήλο και μεράκι σε μία σύγχρονη, καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής κοτόπουλου. H νέα γενιά της οικογένειας Αγγελάκη που βρίσκεται στο τιμόνι της εταιρείας, δίνει δυναμισμό στην επιχειρηματική εξέλιξη, διαφυλάσσοντας τις οικογενειακές αρχές και αξίες που φέρει το όνομα Αγγελάκης. Μια γνώση που περνάει από γενιά σε γενιά.

Σήμερα, η Αγγελάκης ΑΕ με έδρα τον Πούρνο Ευβοίας, απασχολεί περισσότερους από 200 εργαζομένους, συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες αλυσίδες Super Market, έχει στο ενεργητικό της μακροχρόνιες συνεργασίες με εταιρείες μαζικής εστίασης, ενώ καταγράφει εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 10 χώρες.

29 August 2019
Banner