Εντυπωσιακές και χριστουγεννιάτικες κρεοτεχνίες με… καλό σκοπό, στα Γιαννιτσά

12 December 2018

Εντυπωσιακές και χριστουγεννιάτικες κρεοτεχνίες με… καλό σκοπό, στα Γιαννιτσά

Με κρεοτεχνήματα που εντυπωσίασαν τους 200 περίπου καλεσμένους, υποδέχθηκε στο κατάστημά του στα Γιαννιτσά πελάτες και φίλους ο Γιώργος Μαντζούκης, την περασμένη Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, σε μια εκδήλωση που άφησε τους πάντες απολύτως ικανοποιημένους, με μια βιτρίνα που έμοιαζε με αυτό που αποκαλούμε «χάρμα ιδέσθαι».

Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές και αποτυπώνουν τη μεγάλη ποικιλία εντυπωσιακών παρασκευασμάτων που είχε φροντίσει να ετοιμάσει ο κ. Μαντζούκης και οι συνεργάτες του, σε μια επίδειξη που αποθέωσε τη δημιουργία και την κρεοτεχνία. «Κρεοτεχνείον» είναι εξάλλου η επωνυμία του καταστήματος που διατηρεί εδώ και ένα έτος η οικογένεια Μαντζούκη στα Γιαννιτσά.

«Δουλεύω αυτή την ιδέα στο μυαλό μου από το καλοκαίρι», μάς λέει ο Γιώργος Μαντζούκης. «Ήθελα να παρουσιάσω το κρέας σαν έμπνευση δημιουργίας, σαν τέχνη, και να το συνδυάσω με μια δράση κοινωνικής ευθύνης. Έτσι προέκυψε η εκδήλωση με τις Χριστουγεννιάτικες Κρεοτεχνίες, τα έσοδα από την οποία, περισσότερα από 700 ευρώ, διατέθηκαν στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία του Δήμου Πέλλας».

Η εκδήλωση της Κυριακής συνέπεσε με τα 40 χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης, με το κρεοπωλείο στην Κρύα Βρύση Πέλλας και –εδώ κι ένα χρόνο– με το «Κρεοτεχνείον» στα Γιαννιτσά, δραστηριότητες της οικογένειας Μαντζούκη η οποία διατηρεί επίσης χοιροτροφική εκμετάλλευση. Ήταν μια ολόκληρη οικογένεια αυτή που ενθουσιάστηκε από την ιδέα του Γιώργου Μαντζούκη δίνοντάς του ώθηση για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής, στην οποία παραβρέθηκαν ο βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο πρόεδρος της ΕΔΟΚ Λευτέρης Γίτσας, αλλά και ο R&D chef Λάζαρος Ράπτης, όπως και εκπρόσωποι της Λέσχης Ελλήνων Κρεοτεχνών, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Λασκαρέλλης.

Μέλος της Λέσχης και ο ίδιος ο Γιώργος Μαντζούκης, έβαλε το μεράκι, τη φαντασία και την ποιότητα να συνεργαστούν για να παρουσιάσει δεκάδες νόστιμες δημιουργίες. «Όλοι όσοι παραβρέθηκαν σε αυτή τη γιορτή κρεοτεχνίας, μάς έλεγαν ότι δεν έχουν ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Εμείς από την πλευρά μας βάλαμε την τέχνη, το μεράκι και την αγάπη, δώσαμε σημασία στη λεπτομέρεια κι αυτό κέρδισε όλους τους φίλους που βρέθηκαν στη μεγάλη αυτή γιορτή», δηλώνει ο Γιώργος, που τονίζει ότι η παρουσίαση των παρασκευασμάτων έχει μεγάλη σημασία. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η εικόνα χρειάζεται επίσης μελέτη προκειμένου να κερδίσει τις εντυπώσεις στη βιτρίνα.

«Τα παρασκευάσματα προσδίδουν αξία στο προϊόν και χρόνο στον καταναλωτή. Είναι δύο στοιχεία που τα επιβραβεύει και η τοπική κοινωνία εδώ στα Γιαννιτσά, και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε με την ίδια έμπνευση» μάς πληροφορεί ο Γιώργος Μαντζούκης, ο οποίος σημειωτέον έχει πάρει πτυχίο κτηνιατρικής σχολής από το 2010. Ο ίδιος πιστεύει ότι σήμερα το Ίντερνετ παίζει σπουδαίο ρόλο στην τέχνη του κρέατος, όσον αφορά την έμπνευση και τις τεχνικές, ενώ δεν χάνει ευκαιρία να παρακολουθεί σχετικά σεμινάρια και εργαστήρια, με κόστος σε χρόνο και χρήμα βέβαια, αλλά και με ανταμοιβή την ικανοποίηση, καθώς «είναι προφανές πλέον σήμερα ότι η κρεοτεχνία δίνει νέα διάσταση στο επάγγελμα του κρεοπώλη».

12 December 2018
Banner
Banner