Ενημερωτική εκστρατεία του ΕΦΕΤ και στη DETROP

10 March 2017

Ενημερωτική εκστρατεία του ΕΦΕΤ και στη DETROP

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των εποπτευόμενων φορέων του στην 26η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Συσκευασίας – DETROP (3 έως 6 Μαρτίου 2017), ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης – Πληροφορικής της Κεντρικής Υπηρεσίας, έλαβε μέρος στοχεύοντας στην ενημέρωση των καταναλωτών και των επιχειρήσεων τροφίμων σε θέματα της αρμοδιότητάς του.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ήταν παρών εντός του περιπτέρου του ΥΠΑΑΤ όπου, σε συνεργασία με τους άλλους εποπτευόμενους φορείς, έλαβε μέρος στις ενημερωτικές δράσεις του Υπουργείου.

Όπως σημειώνει ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του, «στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων του ΕΦΕΤ, τα στελέχη του ήλθαν σε άμεση επικοινωνία με τους επισκέπτες της έκθεσης, διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό που περιείχε βασικές συμβουλές σχετικά με τα συστατικά των τροφίμων, την ορθή επιλογή τροφίμων το καλοκαίρι, τη διατροφική πυραμίδα, την αποφυγή τροφιμογενών νοσημάτων, την επισήμανση των τροφίμων, τους παθογόνους μικροοργανισμούς στα τρόφιμα, τα πρόσθετα των τροφίμων, τους ορθούς χειρισμούς τροφίμων στο σπίτι, τις ορθές επιλογές όταν τρώμε έξω αλλά και εξειδικευμένους Οδηγούς Ορθής Πρακτικής, καθώς και φυλλάδια σχετικά με τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων τροφίμων.

Το περίπτερο επισκέφτηκε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ιωάννης Τσιρώνης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και πλήθος πολιτών (στην κεντρική φωτο ο κ. Τσιρώνης με στελέχη των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου).

Εκ μέρους των υπαλλήλων του ΕΦΕΤ, έγινε ιδιαίτερη αναφορά, προς τις επιχειρήσεις τροφίμων και τους καταναλωτές, σχετικά με τη λειτουργία της ιστοσελίδας (www.efet.gr) όπου προσφέρεται διαρκής ενημέρωση μέσω των ανακοινώσεων, της ηλεκτρονικής κοινοποίησης προς τους εγγεγραμμένους στο Newsletter της ισχύουσας βασικής νομοθεσίας για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων και μέσω της περιήγησης στο δωρεάν διαθέσιμο προς όλους σχετικό πλούσιο υλικό αναφοράς στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, καθώς επίσης και για τη δυνατότητα της επικοινωνίας τους με τον ΕΦΕΤ μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@efet.gr.

Ο ΕΦΕΤ διαθέτει ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας και διατηρεί την επαφή του με τις επιχειρήσεις τροφίμων, τους καταναλωτές καθώς και τα λοιπά ενδιαφερόμενα μέρη ώστε να υπάρχει επαρκής ενημέρωση στα θέματα της αρμοδιότητάς του».

10 March 2017
Banner