Ένας Υπολογιστής… Συνεπειών Brexit για Βρετανούς αγρότες και κτηνοτρόφους

09 July 2018

Ένας Υπολογιστής… Συνεπειών Brexit για Βρετανούς αγρότες και κτηνοτρόφους

Σε έναν έξυπνο υπολογιστή… συνεπειών Brexit οδήγησε η αγωνία των Βρετανών αγροτών για τις επιπτώσεις που θα έχει η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο online υπολογιστής λανσαρίστηκε αυτή την εβδομάδα και εικάζεται ότι θα βοηθήσει τον αγροκτηνοτροφικό κόσμο της χώρας να μετρήσει πώς θα επηρεαστεί από τα διάφορα πιθανά σενάρια Brexit.

Πρόκειται για μια διαδικτυακή εφαρμογή που αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης γκάμας πρακτικών επιχειρηματικών εργαλείων που παρουσίασε το Agriculture and Horticulture Development Board (AHDB) προκειμένου να βοηθήσει τους αγρότες να ξαναδούν τις επιχειρηματικές τους επιδόσεις αλλά και να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του μέλλοντος.

Ο Υπολογιστής Συνεπειών Brexit επιτρέπει στους χρήστες να εισαγάγουν τα δεδομένα της δικής τους επιχείρησης και να εκτιμήσουν ποιες επιπτώσεις μπορεί να έχουν γι’ αυτούς τα διάφορα σενάρια Brexit. «Τεράστια αβεβαιότητα εξακολουθεί να περιβάλλει το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για το Brexit», δήλωσε ο Τομ Χιντ, επικεφαλής του Τμήματος Στρατηγικής του AHDB. «Παρ’ όλα αυτά, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό οι επιχειρήσεις να πάρουν συνειδητές, προνοητικές και στρατηγικές αποφάσεις για το μέλλον. Πέρυσι, αναλύσαμε τις συνέπειες που θα μπορούσαν να έχουν για τους αγροτικούς κλάδους, διάφορα σενάρια Brexit. Τα σχόλια που δεχθήκαμε από αγρότες έδειξαν ότι πολλοί από αυτούς παραμένουν αβέβαιοι για τον αντίκτυπο που θα έχουν στη δουλειά τους τα διαφορετικά σενάρια Brexit. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δημιουργήσαμε ένα εργαλείο που θα τους βοηθήσει να καταλάβουν καλύτερα τι μπορεί να σημαίνει κατά βάθος το Brexit γι’ αυτούς».

Εκτός από τον Υπολογιστή Brexit, το AHDB έχει εκπονήσει ένα πακέτο εργαλείων που ενόψει αποχώρησης από την Ε.Ε., εξετάζουν πέντε βασικούς τομείς μιας επιχείρησης, καλύπτοντας θέματα όπως η αποδοτικότητα των πόρων, η οικονομική διαχείριση και ο προγραμματισμός για το μέλλον. Οι πέντε αυτοί τομείς είναι:
• Ανασκόπηση της γεωργικής δραστηριότητας
• Κέρδος και απόδοση
• Σχεδιασμός σεναρίων Brexit
• Απόδοση της γεωργικής εκμετάλλευσης - τεχνικές αλλαγές
• Βέλτιστη αξιοποίηση της αγοράς.

Τον Υπολογιστή Συνεπειών Brexit μπορείτε να δείτε εδώ  ενώ η ευρύτερη γκάμα εργαλείων είναι διαθέσιμη εδώ.

09 July 2018
Banner
Banner