Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων ο Ι. Φασουλάς – Οι 4 προτεραιότητες του νέου Δ.Σ.

23 June 2020

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων ο Ι. Φασουλάς – Οι 4 προτεραιότητες του νέου Δ.Σ.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων (ΠΕΝΕΚΖΖΩ), το οποίο προέκυψε μετά τις αρχαιρεσίες της 17ης Ιουνίου.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης, παρουσία όλων των εκλεγέντων και Πρόεδρος αναδείχθηκε ομόφωνα, ως πρόσωπο κοινής αποδοχής, ο Ιωάννης Φασουλάς, ιδρυτής και πρόεδρος της Krivek Α.Ε.

Στη θέση των αντιπροέδρων Α’ και Β’ ορίστηκαν οι Δημήτριος Μπέλλας, Μέλος Δ.Σ Βιομηχανικού Σφαγείου Ημαθίας Α.Ε.Β.Ε και Νίκος Ζαβέρδας, ιδιοκτήτης της εταιρείας Κρέατα Λαμίας. Γραμματέας ορίστηκε ο Ελευθέριος Γίτσας, πρόεδρος του Συνεταιρισμού «Φάρμες Κεντρικής Μακεδονίας», Ταμίας ο Νικόλαος Ζιώζιας, πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ελασσόνας και μέλη οι Γεώργιος Κασίδης, συνιδρυτής της ΒΑΚΡΕΛ Α.Ε, και Γεώργιος Γιωρούδης ιδιοκτήτης της εταιρείας Εμπορίου Κρεάτων-Μαύρος Χοίρος.

Ο κ. Φασουλάς, αφού ευχαρίστησε τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. για την τιμητική αυτή εκλογή, έδωσε το στίγμα των προτεραιοτήτων και των στόχων της Ένωσης. Μάλιστα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε την επιθυμία για την όσο το δυνατόν ταχύτερη σύναψη Διεπαγγελματικών Συμφωνιών με όλους τους κλάδους του Τομέα Κρέατος.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, το νέο Δ.Σ. διαμόρφωσε την ατζέντα για την προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μάκη Βορίδη, η οποία θα ακολουθούσε αμέσως μετά.

Κατά τη συνάντηση με τον υπουργό, και όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΚΖΖΩ, ενημέρωσε τον κ. Βορίδη για τα 4 ζητήματα που αποτελούν άμεση προτεραιότητα:

  • Η αλλαγή του ισχύοντος κανονισμού για τη διακίνηση-διαχείριση ζώντων ζώων εντός Ελλάδας. Ο ισχύων κανονισμός διαμορφώθηκε προ αρκετών δεκαετιών, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να εμποδίζει τη νόμιμη διακίνηση των ζώντων ζώων, οπότε οι μεν κτηνοτρόφοι αδυνατούν να απευθυνθούν στους εμπόρους-παχυντές και οι δε έμποροι υποχρεωτικά στρέφονται στις εισαγωγές.
  • Το θέμα της εισφοράς της Εμπορίας υπέρ ΕΛΓΟ, που σήμερα ορίζεται στο 2 τοις χιλίοις.
  • Το πρόβλημα του ανεπαρκούς αριθμού κτηνιάτρων στα σφαγεία της χώρας, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία τους.
  • Η κρεοπαραγωγική αιγοπροβατοτροφία.

«Ο Υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τα αιτήματα και ζήτησε από την Ένωση να καταθέσει υπόμνημα με το σύνολο των ζητημάτων και τις προτάσεις της, προκειμένου να ξεκινήσει ένας «δομημένος διάλογος», όπως είπε χαρακτηριστικά, με σκοπό την επίλυση των κρίσιμων αυτών θεμάτων. Ακόμη, ο κ. Βορίδης ευχήθηκε «καλή δύναμη» στο νέο Δ.Σ. και δήλωσε ότι περιμένει να υπάρξει συνεργασία της Ένωσης με το ΥπΑΑΤ, καθώς, όπως είπε, υπήρχε έλλειμμα στην εκπροσώπηση του συγκεκριμένου κλάδου. Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΚΖΖΩ, κ. Φασουλάς, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία και στήριξη προς την ΕΔΟΚ, ενώ ζήτησε από τον Υπουργό να απευθύνεται στην Ένωση για τα θέματα που αφορούν την Εμπορία» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ένωση των Εμπόρων.

23 June 2020
Banner