Εκτός Διεπαγγελματικής με απόφαση του 25μελούς η Ομοσπονδία των Κρεοπωλών

12 March 2018

Εκτός Διεπαγγελματικής με απόφαση του 25μελούς η Ομοσπονδία των Κρεοπωλών

Την αποχώρηση της Ομοσπονδίας των Κρεοπωλών από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος αποφάσισαν το Σάββατο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΚΚ. Η σχετική απόφαση ήρθε μετά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Διεπαγγελματικής Κρέατος, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε ότι τα προβλήματα και οι εντάσεις που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είχαν προκύψει το τελευταίο 4μηνο, δεν έχουν ξεπεραστεί.

Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Νοέμβριο η Ομοσπονδία των Κρεοπωλών είχε παραιτηθεί από την θέση του Αντιπροέδρου που κατείχε στο προεδρείο της Διεπαγγελματικής, κάνοντας λόγο για υπαναχωρήσεις από την πλευρά της τελευταίας στο ζήτημα του νόμου για την αναγραφή προέλευσης κρέατος στην ταμειακή μηχανή των σημείων πώλησης. Τότε μάλιστα η ΠΟΚΚ σημείωνε σε σχετική επιστολή προς τη Διοίκηση και τα μέλη της ΕΔΟΚ, ότι «θα μείνουμε ως μέλος του Δ.Σ. μέχρι τη γενική συνέλευση της ΕΔΟΚ, περιμένοντας τη διεύρυνσή της με νέα μέλη, ευελπιστώντας στην τροποποίηση του καταστατικού της και χαράζοντας μια νέα πολιτική και νέο ήθος, που να ανταποκρίνεται σε αυτό που πρεσβεύει η οργάνωση».

Η πρόσφατη Γενική Συνέλευση της ΕΔΟΚ (Τετάρτη 7 Μαρτίου), η οποία ήταν καταστατική και με δυνατότητα εγγραφής νέων μελών, χαρακτηρίστηκε από ένταση αλλά και την αποχώρηση της αντιπροσωπείας των κρεοπωλών. Οι τελευταίοι διαφώνησαν σχετικά με την είσοδο της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ και του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων & Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ) στην ΕΔΟΚ, κάτι για το οποίο σημειώνουν ότι δεν είναι λογικό, αφού οι οργανώσεις αυτές συμπεριλαμβάνουν δραστηριότητες για κάθε είδους αγροτικό προϊόν κι όχι μόνο για το κρέας. Επιπλέον, λένε, η εξέλιξη αυτή έδινε ανεπίτρεπτα, εντός της ΕΔΟΚ, όλο το βάρος των αποφάσεων, τους συσχετισμούς, την απόλυτη πλειοψηφία και κυριαρχία, σε μία μόνο πλευρά της αλυσίδας του κρέατος, δηλαδή στους κτηνοτρόφους. Εκτός αυτών, την αντίδραση της αντιπροσωπείας της ΠΟΚΚ προκάλεσαν και άλλα διαδικαστικά ζητήματα, όπως και θέματα που προέκυπταν από τον κατατεθέντα προϋπολογισμό 2018 της ΕΔΟΚ.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, λοιπόν, το Δ.Σ. της ΠΟΚΚ αποφάσισε ομόφωνα την οριστική αποχώρηση από τη Διεπαγγελματική, θέμα για το οποίο θα ενημερώσει και επισήμως την ΕΔΟΚ τις επόμενες ημέρες. Στο ίδιο πλαίσιο, η Διοίκηση της Ομοσπονδίας αποφάσισε την ενδυνάμωση της παρουσίας και την εξωστρέφεια της ΠΟΚΚ και των σωματείων μελών της.

Μετά το… διαζύγιο, το οποίο κατά πολλούς ήταν αναμενόμενο κατόπιν όσων είχαν προηγηθεί από τον περασμένο Νοέμβριο, η επόμενη μέρα θα είναι ενδεχομένως ημέρα περίσκεψης και αποφάσεων για όλες τις πλευρές…

Δείτε εδώ την επιστολή αποχώρησης

12 March 2018
Banner
Banner