Εκτινάσσεται το κόστος ασφάλισης για επαγγελματίες και αγρότες

22 May 2017

Εκτινάσσεται το κόστος ασφάλισης για επαγγελματίες και αγρότες

Μπορεί να αποτελεί ελληνική πατέντα, μπορεί και όχι. Εν τούτοις έχει κι αυτό την… πρωτοτυπία του. Μιλάμε για τη ρύθμιση που προβλέπει ότι επιβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές στις… ασφαλιστικές εισφορές. Πρόκειται για το ζήτημα που προκάλεσε πολλή συζήτηση τις προηγούμενες ημέρες, στη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα των δανειστών.

Με δημοσιευμένο πλέον σε ΦΕΚ το συμπληρωματικό μνημόνιο, οι πολιτικές δυνάμεις «κάνουν ταμείο», τι κέρδισαν επικοινωνιακά και τι έχασαν. Ταμείο όμως πρέπει να κάνουν από σήμερα και για τα επόμενα πολλά χρόνια, οι επαγγελματίες και οι αγρότες που θα δουν το κόστος κύριας ασφάλισης να υπολογίζεται ως ποσοστό επί του φορολογητέου εισοδήματος του προηγουμένου έτους και χωρίς την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβληθεί. Αυτό είναι που λέμε ότι επιβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές στις ασφαλιστικές εισφορές. Για να έρθει πιο μαλακά, για το έτος 2018 η ασφαλιστική εισφορά υπολογίζεται επί του 85% του φορολογητέου αποτελέσματος (που συμπεριλαμβάνει και τις προηγούμενες ασφαλιστικές εισφορές).

Δείτε εδώ το ΦΕΚ Α΄74/19.5.2017, για τα ασφαλιστικά, αλλά και τον ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, και όλες τις άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του ΥΠΑΑΤ (Άρθρα 120-122).

22 May 2017
Banner
Banner