Εξωδικαστικός συμβιβασμός για χρέη στα Ταμεία, αν συμφωνήσουν οι δανειστές

17 October 2017

Εξωδικαστικός συμβιβασμός για χρέη στα Ταμεία, αν συμφωνήσουν οι δανειστές

Τη δυνατότητα εξόφλησης παλιών οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού που θα λειτουργήσει ειδικά για οφειλές στην κοινωνική ασφάλιση, προανήγγειλε από τα Γρεβενά ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Τάσος Πετρόπουλος.

Ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι «βρισκόμαστε σε διαπραγμάτευση με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών ώστε να μην υπάρχει ο όρος της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων ως προς τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία, αφού έχουμε οφειλέτες που έχουν σταματήσει κάθε είδους οικονομικής δραστηριότητας». Εκτίμησε δε ότι η συμφωνία θα δώσει τη δυνατότητα σε οφειλέτες να ενταχθούν στον εξωδικαστικό με αποτέλεσμα «να έχουμε ακόμη καλύτερες επιδόσεις στην κοινωνική ασφάλιση».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο υφυπουργός ανέφερε ότι υπάρχει σημαντική αύξηση της εισπραξιμότητας των οφειλών από παλαιότερα χρέη ελεύθερων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών. Επιπλέον υπογράμμισε ότι «ξεπεράσαμε κατά πολύ τον στόχο των 70 εκατ. ευρώ μηνιαίως που αρχικά είχαμε θέσει και φτάσαμε αισίως στα 120 εκατ. ευρώ», αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στη βελτίωση των δεικτών της οικονομίας, που δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να εξοφλούν τα παλιά χρέη τους.

Αναφερόμενος, τέλος, στις εκκρεμείς συνταξιοδοτήσεις, ο κ. Πετρόπουλος εξήγησε ότι ο στόχος του Υπουργείου είναι να έχουν καταβληθεί όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έως τον Ιούνιο του 2018.

17 October 2017
Banner
Banner