Εκδικάστηκε η προσφυγή των κρεοπωλών στο ΣτΕ κατά του μέτρου της ταμειακής

17 June 2019

Εκδικάστηκε η προσφυγή των κρεοπωλών στο ΣτΕ κατά του μέτρου της ταμειακής

Την περασμένη Τρίτη 11 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η εκδίκαση της προσφυγής που είχαν καταθέσει η ΠΟΚΚ, σωματεία κρεοπωλών και κρεοπώλες κατά της εφαρμογής του μέτρου της αναγραφής προέλευσης του κρέατος στην ταμειακή μηχανή. Η προσφυγή στρεφόταν κατά της απόφασης των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Σάββας Κεσίδης, στο 38ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας, κατά την εκδίκαση παραστάθηκε μόνο το ΥΠΑΑΤ, η νομική εκπρόσωπος του οποίου πρόκειται να καταθέσει υπόμνημα, με το οποίο θα αντικρούει τα επιχειρήματα των κρεοπωλών.

Από την πλευρά του κλάδου τα επιχειρήματα ανέπτυξε η νομική τους εκπρόσωπος, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση στην εισήγηση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου έγιναν δεκτά ως λόγοι ακύρωσης οι πέντε από τους έξι που πρόβαλλε η προσφυγή.

Σύμφωνα με τη διαδικασία τόσο η πλευρά των προσφυγόντων, όσο και η πλευρά του υπουργείου έχουν δυνατότητα εντός πέντε ημερών να καταθέσουν εγγράφως τα επιχειρήματά τους και μετά θα ακολουθήσει η απόφαση του ΣτΕ, η οποία συνήθως θέλει κάποιους μήνες.

Η εκκρεμότητα έκδοσης απόφασης δεν επηρεάζει την εφαρμογή της ΚΥΑ, ούτε και τους σχετικούς ελέγχους.

Αναλυτικό ρεπορτάζ από το Συνέδριο της ΠΟΚΚ εδώ

17 June 2019
Banner
Banner