Ο ΕΦΕΤ για τη διπλή πρόκληση που παρουσιάζει η συσκευασία τροφίμων

19 October 2016

Ο ΕΦΕΤ για τη διπλή πρόκληση που παρουσιάζει η συσκευασία τροφίμων

Με στόχο την υποστήριξη της εξωστρέφειας των ελληνικών προϊόντων τροφίμων, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Διεύθυνση Ελέγχων Επιχειρήσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας έλαβε μέρος στην έκθεση τροφίμων Syskevasia 2016, η οποία διεξήχθη από τις 8 έως και τις 11 Οκτωβρίου 2016, στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ παρέστη διά εκπροσώπου του κατόπιν πρόσκλησης στην ημερίδα με θέμα «Συσκευασία τροφίμων από την έρευνα στην παραγωγή», που διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων – ΠΕΤΕΤ, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας - ΣΥΒΙΠΥΣ.

Σε αυτήν παρουσίασε εισήγηση πάνω στα υλικά σε επαφή με τρόφιμα δίνοντας εξειδικευμένες απαντήσεις σε σύνθετα ερωτήματα του ακροατηρίου για τις απαιτήσεις της πολύπλοκης και εξειδικευμένης νομοθεσίας της συσκευασίας τροφίμων και τις προκλήσεις που εμφανίζονται στον επίσημο έλεγχο με τις τεχνολογικές εξελίξεις του κλάδου της συσκευασίας τροφίμων.

Η παρουσίαση του ΕΦΕΤ είχε τίτλο: «Υλικά σε επαφή με τρόφιμα: Μία διαρκής πρόκληση» και εισηγήτρια ήταν η Ζωή Μούσια, Χημικός Μηχανικός Ph.D., Προϊσταμένη Τμήματος Λοιπών Επεξεργασμένων Τροφίμων της Διεύθυνσης Ελέγχων Επιχειρήσεων.

Σύνοψη της παρουσίασης είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ

[Στην κεντρική φωτογραφία: η Ζωή Μούσια (Χημικός Μηχανικός, Ph.D.) παρουσιάζει την εισήγησή της σχετικά με τα υλικά σε επαφή με τρόφιμα]

19 October 2016
Banner
Banner