Δύο προγράμματα προώθησης χοιρινού και κρέατος πουλερικών υπέβαλε στην Ε.Ε. η ΕΔΟΚ

21 April 2017

Δύο προγράμματα προώθησης χοιρινού και κρέατος πουλερικών υπέβαλε στην Ε.Ε. η ΕΔΟΚ

Δύο προγράμματα προβολής και προώθησης αγροτικών προϊόντων (του Κανονισμού 1144/2014) υπέβαλε τελικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ). Πρόκειται για ένα κοινό πρόγραμμα προώθησης χοιρινού και κρέατος πουλερικών (και προϊόντων τους) σε αγορές της Ε.Ε. (Ελλάδα, Κύπρος, Γερμανία, Ρουμανία) και ένα δεύτερο πρόγραμμα για το κρέας πουλερικών και τα προϊόντα του σε Τρίτες Χώρες (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα).

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, στόχο των προγραμμάτων αποτελεί η ανάδειξη της ποιότητας, αλλά και οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές παραγωγής, όπως επίσης και η ανάδειξη της καινοτομίας στην οποία έχουν επενδύσει οι ελληνικές βιομηχανίες παραγωγής προϊόντων κρέατος.

Σημειώνεται ότι το ποσοστό συγχρηματοδότησης της Ε.Ε. κυμαίνεται από 75% (για την Εσωτερική Αγορά της Ε.Ε.) μέχρι 85% (για τις Τρίτες Χώρες).

Τα αποτελέσματα για την έγκριση ή απόρριψη όλων των προγραμμάτων που έχουν υποβληθεί, αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα φθινοπώρου.

Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι η ΕΔΟΚ είχε καταθέσει πρόταση για ένα πρόγραμμα προβολής και προώθησης του αιγοπρόβειου κρέατος στις αγορές Ελλάδας, Ιταλίας και Ισπανίας, το οποίο είχε εγκριθεί και ήδη «τρέχει», υπό το μήνυμα Meet the Lamb.

21 April 2017
Banner
Banner