Δικό τους πληροφοριακό σύστημα δημιούργησαν τα σφαγεία

07 February 2019

Δικό τους πληροφοριακό σύστημα δημιούργησαν τα σφαγεία

Τη λειτουργία ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος για την ιχνηλασιμότητα στα σφαγεία εκπόνησε η Ένωση Σφαγείων Ελλάδος και παρουσίασε στα μέλη της σε έκτακτη γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου. Στη συνέλευση όπου έλαβαν μέρος αρκετά σφαγεία από όλη την Ελλάδα, συμμετείχαν και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Βασίλης Μεγαλοβασίλης, η υιοθέτηση ενός τέτοιου συστήματος κρίθηκε αναγκαία για την καλύτερη αποτελεσματικότητα του τρόπου ιχνηλασιμότητας που επιβάλλει η νομοθεσία στα σφαγεία. Στελέχη της Ένωσης πραγματοποίησαν επισκέψεις σε τρεις χώρες – Νορβηγία, Ολλανδία και Γερμανία – για να μελετήσουν τα εκεί συστήματα ιχνηλασιμότητας και κατέληξαν στην μελέτη αυτή που εκπόνησε για λογαριασμό τους η εταιρεία G-Logic.

(Αναλυτικότερη παρουσίαση δημοσιεύεται στο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού Meat News, που κυκλοφορεί σύντομα)

Να δοθεί παράταση στους ελέγχους

Την ανάγκη να δοθεί παράταση στους ελέγχους, τόνισε ο Βασίλης Μεγαλοβασίλης σε δηλώσεις του στο Meat News, ώστε να γίνει μια σύσκεψη όλων των φορέων και να διορθωθούν κενά που υπάρχουν στη νομοθεσία. Ο πρόεδρος της Ένωσης των Σφαγείων αναφέρει ότι με την απόφαση του Υπουργείου η ιχνηλασιμότητα γίνεται από τη μέση και κάτω, ενώ θα έπρεπε να επικεντρωθεί στο στάδιο της εκτροφής. Με τον τρόπο αυτό, όπως τονίζει, θα νομιμοποιηθούν τα «βαφτίσια» που γίνονται και δεν θα λυθεί κανένα πρόβλημα της ελληνικής κτηνοτροφίας.

07 February 2019
Banner
Banner