Επανεκλογή Μεγαλοβασίλη στην προεδρία της Ένωσης Σφαγείων

22 November 2021

Επανεκλογή Μεγαλοβασίλη στην προεδρία της Ένωσης Σφαγείων

Συνέλευση και εκλογές είχαν τα μέλη της Ένωσης Σφαγείων Ελλάδας το Σάββατο 20/11.

Οι αρχαιρεσίες ανέδειξαν τη νέα Διοίκηση, που αποτελείται από τους:

Βασίλης Μεγαλοβασίλης, Πρόεδρος
Δημήτρης Μπέλλας, Αντιπρόεδρος
Θανάσης Πούλος, Γενικός Γραμματέας
Δημήτρης Στραβογιάννης, Ταμίας
Θανάσης Κασίδης, Μέλος

Η συζήτηση που προηγήθηκε των εκλογών έδειξε την ανάγκη των μελών να συζητήσουν φλέγοντα προβλήματα, ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα κατά το οποίο, λόγω πανδημίας, έχουν επέλθει πολλές ανατροπές στο επίπεδο της παραγωγής και της διακίνησης κρέατος.

Ωστόσο, εάν υπάρχουν δύο θέματα που φάνηκε να κυριαρχούν στη συνέλευση, αυτά είναι:

- αφενός τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά σφαγεία εξαιτίας της κρίσης που δοκιμάζει την κτηνοτροφία αλλά και εξαιτίας της τρομακτικής αύξησης του ενεργειακού (κυρίως) κόστους· αρκετοί μάλιστα επισήμαναν ότι συγκριτικά με τον Οκτώβριο 2020, το κόστος της κιλοβατώρας είναι περίπου τριπλάσιο,

- αφετέρου ένας οδικός χάρτης για τη δημιουργία ενός νέου φορέα που θα «στεγάσει» όλο τον τομέα του κρέατος, μια νέα Διεπαγγελματική Οργάνωση για την οποία, όπως αναφέρθηκε, έχει ανοίξει ο δρόμος «προκειμένου να καθήσουμε σε ένα κοινό τραπέζι όλοι οι ενδιαφερόμενοι κλάδοι για το καλό όλου του τομέα».

Ειδικότερα για το τελευταίο, εδώ και λίγο καιρό, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες μεταξύ των δυνητικών εμπλεκόμενων, που βλέπουν θετικά ένα τέτοιο εγχείρημα, θεωρώντας το μια νέα αρχή για τον κλάδο.

Η συνέλευση έληξε με την εκλογή της νέας Διοίκησης και τη συγκρότησή της σε σώμα, ενώ στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. θα αποφασιστούν πιο συγκεκριμένα βήματα που θα υλοποιούν το πνεύμα των αποφάσεων της συνέλευσης.

22 November 2021
Banner
Banner