Διεθνής διάκριση για τον Καθηγητή Γεώργιο Ζέρβα

11 September 2018

Διεθνής διάκριση για τον Καθηγητή Γεώργιο Ζέρβα

Με το Distinguished Science Award βραβεύθηκε, για την προσφορά του στην Επιστήμη της Ζωικής Παραγωγής και τις υπηρεσίες του προς την Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωικής Παραγωγής, ο Καθηγητής Γεώργιος Ζέρβας. Η βράβευση έγινε ενώπιον 1.200 συνέδρων στη διάρκεια του 69ου Ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζωικής Παραγωγής (European Association for Animal Production - EAAP), που διεξήχθη στο Dubrovnik της Κροατίας από 27/8/2018–31/8/2018.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ζέρβας προσέφερε τις υπηρεσίες του στην EAAP ως Γραμματέας της Nutrition Commission (2002-2004), ως Αντιπρόεδρος (2005-2006) και Πρόεδρος (2006-2008) της Livestock Farming Systems Commission, ως Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της EAAP (2008-2012) και ως Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής (2012-2018).

Το έργο του κ. Ζέρβα παρουσίασε η Καθηγήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μιλάνου, και μέλος του Δ.Σ. της EAAP, Antonella Baldi η οποία στην προσφώνησή της παρουσίασε την προσωπικότητα και το έργο του Καθηγητή αναφέροντας, συνοπτικά, ότι είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Leeds της Αγγλίας, Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και εκλεγμένος Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου (2004 – 2010) δυο φορές, Πρόεδρος της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας και της Ελληνικής Γεωργικής Ακαδημίας.  Το συγγραφικό έργο του κ. Ζέρβα είναι εξαιρετικά πλούσιο αφού έχει δημοσιεύσει πάνω από 150 ερευνητικές εργασίες σε διεθνούς κύρους περιοδικά με κριτές, πέντε πανεπιστημιακά συγγράμματα και πάρα πολλά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά για τη ζωική παραγωγή. Έχει δώσει αρκετές διαλέξεις, ως προσκεκλημένος Καθηγητής, σε διεθνή επιστημονικά Συνέδρια, κριτής εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά, εξεταστής διδακτορικών διατριβών σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, αξιολογητής ερευνητικών προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλων ευρωπαϊκών φορέων, και επιστημονικά υπεύθυνος πλήθους ερευνητικών προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Υπουργεία Γεωργίας και Παιδείας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Ιδιωτικό Τομέα (ελληνικές και ξένες εταιρείες του χώρου).

Ολοκληρώνοντας η κ. Baldi, αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στην προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του κ. Ζέρβα.

11 September 2018
Banner
Banner