Αραχωβίτης – Τελιγιορίδου: Διεπαγγελματική Φέτας χωρίς τους κτηνοτρόφους δεν γίνεται!

03 September 2021

Αραχωβίτης – Τελιγιορίδου: Διεπαγγελματική Φέτας χωρίς τους κτηνοτρόφους δεν γίνεται!

Στην Απόφαση αναγνώρισης της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας αναφέρονται με κοινή δήλωσή τους οι Στ. Αραχωβίτης και Ολ. Τελιγιορίδου, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι περιορίζει τη συμμετοχή των κτηνοτρόφων, και ιδιαίτερα σε μια στιγμή που σημειώνονται περιστατικά νοθείας του εθνικού μας προϊόντος. Ο τομεάρχης και η αναπλ. τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ φθάνουν να μιλούν ακόμη και για «ολοκληρωτισμό γαλακτοβιομηχανιών» στη δήλωσή τους που ακολουθεί:

«Ενώ η νοθεία της φέτας έχει πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας με σειρά γαλακτοβιομηχανιών  να παραβατούν καταρρακώνοντας τη φήμη της, στις 10 Αυγούστου ήρθε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και η αναγνώριση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Τυριού «ΦΕΤΑΣ».

Η αναγνώριση αυτή έγινε με βάση την Υπουργική Απόφαση ( αρ. πρωτ. 2745/328012/17-12-2019) του τότε υπουργού της Κυβέρνησης της ΝΔ αφού πρώτα  φρόντισε, από τις πρώτες αποφάσεις του, να καταργήσει την ΥΑ 1493/142299/13-6-2019 (ΦΕΚ Β' 2424/20-06-2019)  της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την λειτουργία των Διεπαγγελματικών οργανώσεων και με επόμενη τροπολογία να  επιδιώξει και να πετύχει να περιορίσει την συμμετοχή των παραγωγών από 33% (το 1/3) σε μόνο 15%. Με τις θεσμικές ρυθμίσεις αυτές, η Κυβέρνηση της ΝΔ υπονόμευσε ευθέως την αντιπροσωπευτικότητα στη Διεπαγγελματική και το ίδιο το προϊόν.

Έτσι, φέτος, μήνα Αύγουστο, επικύρωσαν την εγκαθίδρυση του ολοκληρωτισμού γαλακτοβιομηχανιών  έναντι των κτηνοτρόφων στη Διεπαγγελματική Φέτας που σύμφωνα με την απόφαση «αντιπροσωπεύει διά των μελών της το 20,37% της συνολικής παραγωγής (μ.ό. τριετίας) και το 89,33% της μεταποίησης (μ.ό. τριετίας) στον τομέα»!

Χάρη σε αυτές τις άμεσες και άοκνες προσπάθειες και μεθοδεύσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ., ο λύκος όχι μόνο μπήκε αλλά έβγαλε και τα πρόβατα από το μαντρί».

03 September 2021
Banner