Διευκρινίσεις της Ένωσης Εμπόρων για τις σχέσεις με ΕΔΟΚ

31 October 2017

Διευκρινίσεις της Ένωσης Εμπόρων για τις σχέσεις με ΕΔΟΚ

Στη διευκρίνιση ότι η συνάντηση στελεχών της με εκπρόσωπο της ΕΔΟΚ --στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της UECBV-- δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσέγγιση των δύο οργανώσεων, προέβη σήμερα η Ένωση Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων Μακεδονίας-Θράκης-Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, η Ένωση εξηγεί ότι δεν έχει βάση η «διάχυτα φημολογούμενη» προσέγγιση ούτε φυσικά η συμμετοχή της Ένωσης Εμπόρων στη Διεπαγγελματική Κρέατος.

Σύμφωνα με το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της Ένωσης Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων Μακεδονίας-Θράκης-Θεσσαλίας, το οποίο υπογράφουν οι Ι. Τσέρνος και Χ. Κεπαπτσόγλου (πρόεδρος και γενικός γραμματέας της Ένωσης):

«Προ ημερών πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι (19-21/10/2017) η Ετήσια Γενική Συνέλευση και το Συνέδριο της UECBV. Την Ένωσή μας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ιωάννης Τσέρνος και ο Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Παράδας, οι οποίοι και είχαν σειρά συναντήσεων και επαφών τόσο με εκπροσώπους της UECBV και των εθνικών οργανώσεων, όσο και με ανεξάρτητους συμμετέχοντες φορέων και εμπορικών επιχειρήσεων.

Στα πλαίσια λοιπόν της εν λόγω Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε και συνάντηση των κ.κ. Ιωάννη Τσέρνου και Ιωάννη Παράδα, με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΟΚ, κ. Ανδρέα Γεωργούδη, καθώς και με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της SOPEXA, κ. Βίκυ Κωστοπούλου. Η συνάντηση των προαναφερθέντων, ήτοι των εκπροσώπων εξ Ελλάδος στο Συνέδριο, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ως απόδειξη μιας διάχυτα φημολογούμενης προσέγγισης των δύο Επαγγελματικών Οργανώσεων, ούτε φυσικά της συμμετοχής του Σωματείου μας στην ΕΔΟΚ. Η Ένωσή μας συνεχίζει να αντιδρά στις επιδιώξεις της ΕΔΟΚ για διεύρυνση της επιβολής της εισφοράς υπέρ σφαγίων, που ισχύει σήμερα μόνο για τα μέλη της ΕΔΟΚ, σε όλους τους εμπλεκόμενους στον κλάδο του κρέατος».

31 October 2017
Banner
Banner