Δεν θα ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή, λέει τώρα ο αν. υπ. Ανάπτυξης, Ν. Παπαθανάσης

12 November 2020

Δεν θα ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή, λέει τώρα ο αν. υπ. Ανάπτυξης, Ν. Παπαθανάσης

Τα σουπερμάρκετ θα κλείνουν στις 20:30 από τη Δευτέρα, ενώ την Κυριακή δεν θα ανοίξουν, είπε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης.

Αυτή τη στιγμή η ροή είναι φυσιολογική και υπάρχει επάρκεια δεν υπάρχει λόγος για να ανοίξουν την Κυριακή, είπε ο κ. Παπαθανάσης και διευκρίνισε πως σήμερα και αύριο θα λειτουργήσουν μέχρι τις 21:00 και το Σάββατο κανονικά μέχρι τις 20:00.

Το μέτρο θα ισχύσει κατά τη διάρκεια του λοκντάουν.

Για το θέμα των μεταχρονολογημένων επιταγών είπε ότι σήμερα θα γίνουν ανακοινώσεις από τους Υπουργούς Οικονομικών και Επενδύσεων καθώς και άλλες αποφάσεις για τους επιχειρηματίες, καθώς οι επιταγές «παρασύρουν» και μια σειρά θεμάτων.

Σε σχέση με τις καταγγελίες που γίνονται από καταναλωτές για τα e-shops είπε ότι το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε ρυθμίζει το πλαίσιο λειτουργίας των ηλεκτρονικών καταστημάτων. Μετά την ψήφιση η υπηρεσιακή ομάδα του υπουργείο ανάπτυξης θα προχωρήσει σε έλεγχο όλων αυτών των υπηρεσιών.
Όπως είπε θα υπάρξει ρύθμιση και για αυτούς που έχουν μεταχρονολογημένες στα χέρια τους.

Στην ίδια συζήτηση συμμετείχε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ο οποίος έθεσε και το θεμα των ενοικίων για τις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει και πως θα γίνει η διαχείριση των χρεών που συσσωρεύονται ζητώντας παρεμβάσεις. Για την επιστρεπτέα ζήτησε να υπάρχει για όσο διαρκεί η πανδημία. Δεν θα αντέξουμε ένα 3ο λοκντάουν, είπε ο κ. Καφούνης και αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχουν γίνει εκ μέρους του Εμπ. Συλλογου για επιδότηση των υπαρχουσών θέσεων εργασίας και για ένα χορηγικό προϊόν για μικρές επιχειρήσεις με τζίρο έως 250 χιλ. τζίρο.

Απαντώντας ο κ. Παπαθανάσης είπε πως θα συνεχίσει να τρέχει η επιστρεπτέα και IV και V. «Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις επιχειρήσεις και προσπαθούμε να κρατάμε εντός δημοσιονομικού χώρου τις κινήσεις μας» είπε.

Για το θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές γενικά, που συζητείται με αφορμή νομοσχέδιο που βρίσκεται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, είπε ότι αφορά περιοχές με πληθυσμό έως 5.000.

Για την εστίαση είπε ότι είναι στο επίκεντρο της προσοχής. Τα μέτρα που έχουμε λάβει ήταν κυρίως για τις θέσεις εργασίας ώστε να διατηρηθούν, για αυτό και η χώρα μας είχε τις μικρότερες απώλειες εργασίας στους «27» της ΕΕ.

Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε την οικονομία μέχρι να βγούμε στην αντίπερα όχθη και ξεκινήσει και το ταμείο ανάκαμψης.

Για τον αναπτυξιακό νόμο είπε ότι ξανανοίγει από την 1η Δεκεμβρίου και θα αφορά και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Όπως είπε στόχος του υπουργείου είναι μειωθεί ο χρόνος υπαγωγής σε 90 μέρες για να μπορούν γρήγορα οι επιχειρήσεις να ξεκινήσουν τα αναπτυξιακά τους σχέδια.

[Πηγή: ert.gr]

12 November 2020
Banner
Banner