«Κούρεμα» για όλους τους προμηθευτές του Μαρινόπουλου

23 September 2016

«Κούρεμα» για όλους τους προμηθευτές του Μαρινόπουλου

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί από κοντά «και σε υψηλότατο επίπεδο» την υπόθεση Μαρινόπουλος, παρά το γεγονός ότι οι διαρροές «κοίμιζαν» τους προμηθευτές πως δεν θα κουρευτούν οι απαιτήσεις κάτω των 100.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος ο αν. υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής έλεγε ότι «δίδεται η δυνατότητα από ένα όριο και κάτω να πληρωθούν αυτά που τους οφείλει η επιχείρηση και από ένα όριο και πάνω να πληρωθεί ένα μεγάλο ποσοστό των χρεών» - παρά όλα αυτά, φαίνεται ότι το οριζόντιο κούρεμα δεν θα το αποφύγει κανείς από τους προμηθευτές της αλυσίδας.

Η επιστολή που καλεί τους προμηθευτές να δηλώσουν αν συναινούν στο σχέδιο εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, έχει ήδη αρχίσει να φτάνει στα χέρια τους και πολλοί από αυτούς, όσοι δηλαδή πίστεψαν ότι θα γλιτώσουν το κούρεμα, έπεσαν από τα σύννεφα.

Όπως αναφέρει το ypaithros.gr, τα «ραβασάκια» αποστέλλονται από την PwC, την εταιρία η οποία λειτουργεί ως σύμβουλος της διαδικασίας και, μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε αυτά ότι λόγω νομικών και τεχνικών λόγων δεν κατέστη δυνατή η εξαίρεση από την απομείωση των οφειλομένων σε πιστωτές με απαιτήσεις έως 100.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η επιστολή δεν περιλαμβάνει το τελικό σχέδιο εξυγίανσης της Μαρινόπουλος και τον τρόπο με τον οποίο οι προμηθευτές θα πληρωθούν -τις κουρεμένες οφειλές τους-, ούτε προσδιορίζει το χρόνο.

Οι επιστολές αποστέλλονται προκειμένου να εξασφαλιστεί η συναίνεση του 60% των πιστωτών – απαραίτητη προϋπόθεση για να εγκριθεί το σχέδιο από το Πρωτοδικείο. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη εξασφαλιστεί η έγκριση του 55% ενώ το χρονικό περιθώριο που δίνεται στους προμηθευτές για να απαντήσουν είναι μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου.

[Με πληροφορίες από ypaithros.gr]

23 September 2016
Banner
Banner