Μειώθηκαν οι διεθνείς τιμές σε χοιρινό και βόειο τον Οκτώβριο (+ γράφημα)

04 November 2021

Μειώθηκαν οι διεθνείς τιμές σε χοιρινό και βόειο τον Οκτώβριο (+ γράφημα)

Μειωμένος κατά 0,7% σε σύγκριση με τον αναθεωρημένο Δείκτη του Σεπτεμβρίου ήταν τον Οκτώβριο 2021 ο Δείκτης Τιμών Κρέατος που καταρτίζει ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO).

Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο στις 112,1 μονάδες τον Οκτώβριο. Βέβαια, εξακολουθεί να βρίσκεται 20,3 μονάδες (22,1%) πάνω από την αξία που είχε καταγράψει τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Πιο αναλυτικά, τον Οκτώβριο οι διεθνείς τιμές για το χοιρινό κρέας μειώθηκαν, κυρίως λόγω των μειωμένων αγορών από την Κίνα.

Οι τιμές στο βόειο κρέας μειώθηκαν επίσης, αντανακλώντας μια απότομη πτώση των τιμών εξαγωγής από τη Βραζιλία, εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με την αναστολή εισαγωγών από τους κορυφαίους εμπορικούς εταίρους της χώρας, λόγω ανησυχιών για την ασθένεια των τρελών αγελάδων.

Αντίθετα, οι τιμές για το κρέας πουλερικών αυξήθηκαν, καθώς ενισχύθηκαν από την υψηλή παγκόσμια ζήτηση, σε μια στιγμή που η επέκταση της παραγωγής παρέμεινε αδύναμη λόγω του υψηλού κόστους ζωοτροφών και επίσης λόγω των κρουσμάτων γρίπης των πτηνών, ιδιαιτέρως στην Ευρώπη.

Οι παγκόσμιες τιμές στο πρόβειο κρέας αυξήθηκαν ελαφρώς λόγω της συνεχιζόμενης περιορισμένης προσφοράς από την Ωκεανία, που βρίσκεται σε διαδικασία αναδιάρθρωση του κοπαδιού της.

04 November 2021
Banner
Banner