Danish Crown: Πώς θα κάνουμε ξανά ελκυστική την παραγωγή χοίρων σφαγής στη Δανία

11 November 2016

Danish Crown: Πώς θα κάνουμε ξανά ελκυστική την παραγωγή χοίρων σφαγής στη Δανία

Η γνωστή εταιρία επεξεργασίας κρέατος Danish Crown ανακοίνωσε τη νέα στρατηγική της που περιλαμβάνει την αύξηση του ποσού που καταβάλλει στους χοιροτρόφους για την παράδοση χοίρων προς σφαγή. Ειδικότερα, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη που εξέφρασε το συμβούλιο αντιπροσώπων της Danish Crown, η τιμή που καταβάλλει στους παραγωγούς θα αυξηθεί για να φτάσει στο τέλος της πενταετίας 2016-2021 να ξεπερνά κατά 0,60 δανικές κορόνες ανά κιλό τη μέση τιμή που ισχύει στις βασικές ευρωπαϊκές χώρες παραγωγής χοιρινού.

Η εταιρία σημειώνει ότι η «φιλόδοξη υπόσχεση» είναι μέρος μιας στρατηγικής που αποσκοπεί να αυξήσει τα κέρδη για τους ιδιοκτήτες της – τον συνεταιρισμό χοιροτρόφων στους οποίους ανήκει.

Στο μέλλον η τιμή που πληρώνει η Danish Crown θα συσχετίζεται με ένα «καλάθι» τιμών που θα απαρτίζεται από τις τιμές που ισχύουν σε άλλες βασικές χώρες παραγωγής και εξαγωγής χοιρινού. Η γερμανική τιμή θα βαρύνει περισσότερο καθώς θα μετράει κατά 44% στο «καλάθι», ενώ οι τιμές σε Ισπανία, Γαλλία και Ολλανδία θα μετρούν για 28%, 17% και 14% αντίστοιχα.

«Στο παρελθόν συγκρίναμε τις τιμές μας σχεδόν αποκλειστικά με τις τιμές που καταβάλλονται στη Γερμανία, αλλά όταν βλέπεις μόνο μία χώρα, αυτό δεν δημιουργεί τη σωστή εικόνα» δηλώνει ο Έρικ Μπρέντολτ, πρόεδρος του συμβουλίου διευθυντών της εταιρίας χαρακτηρίζοντας «πολύ φτωχό μέτρο σύγκρισης» τη γερμανική τιμή .

Εκείνο που θεωρεί ο ίδιος μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την Danish Crown είναι η μείωση της προσφοράς χοίρων προς σφαγή στη Δανία, καθώς αυτή η προσφορά πέφτει κατά 2-3% ετησίως. «Αν καταφέρουμε να εγγυηθούμε μια τιμή που θα κάνει ελκυστική για τους συνεταιρισμένους ιδιοκτήτες την παραγωγή χοίρων στη Δανία, είμαι πεπεισμένος ότι θα δούμε αύξηση στην προσφορά ζώων προς σφαγή και συνεπώς στη δημιουργία εργασίας στα σφαγεία» λέει ο Μπρέντολτ.

Όλα αυτά θα συμβούν στο πλαίσιο μια πενταετούς στρατηγικής της Danish Crown, που θα είναι προσανατολισμένη στα προϊόντα υψηλής αξίας, στον καταναλωτή και στις εξαγωγικές αγορές της βόρειας Ευρώπης. «Με αυτό το σχέδιο, υπόσχομαι στους ιδιοκτήτες της εταιρίας ότι στο τέλος της πενταετίας θα έχουν μια εταιρία με μεγαλύτερη αξία, υψηλότερες πωλήσεις, μεγαλύτερη κερδοφορία, μια εταιρία που θα μπορεί να κάνει τις απαραίτητες επενδύσεις. Επιπλέον, μια εταιρία που, συγκριτικά με τις ανταγωνίστριες χώρες, θα καταβάλλει υψηλότερες τιμές για πρώτη ύλη».

11 November 2016
Banner
Banner