Μπουτάρης: Δεν κλείνει το Καπάνι

10 May 2019

Μπουτάρης: Δεν κλείνει το Καπάνι

«Το Καπάνι δεν κλείνει» διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ύστερα από τις προειδοποιήσεις που απηύθυνε ο ΕΦΕΤ και ο πρόεδρός του Χ. Πολυχρονίου για ενδεχόμενο «λουκέτο», εάν δεν αλλάξει άρδην η κατάσταση υγιεινής στην αγορά Βλάλη.

«Το Καπάνι δεν είναι δημοτική αγορά» σημείωσε ο κ. Μπουτάρης. «Έχει ορισμένα καταστήματα ο δήμος, τα άλλα όμως είναι ιδιωτικά. Η κατάσταση στο Καπάνι δεν είναι άγνωστη και ξέραμε ότι πρέπει να γίνουν "βαριά" έργα. Έχει να μπει "καρφί" από την Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 1997» ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε πως «δεν είναι μόνο δουλειά του δήμου. Εάν τα καταστήματα δεν πληρούν τους υγειονομικούς όρους είναι αρμοδιότητα της Υγειονομικής Υπηρεσίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να τα κλείσει».

«Είναι πολύ μπερδεμένη ιστορία το Καπάνι. Είναι και αυτό διατηρητέο, επομένως επεμβαίνει εκεί και η αρχαιολογική διαδικασία και οι διαδικασίες είναι πάρα πολύ αργές» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για να συμπεράνει πως η αγορά «μπαίνει σε μια φάση βελτίωσης» και πως πρέπει να ωριμάσουν οι μελέτες και τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

«Η διοίκηση Μπουτάρη έχει προβεί σε αναβαθμίσεις, όπως είναι ο ηλεκτροφωτισμός, η βελτίωση των δαπέδων, η συνέργεια με την ΕΥΑΘ και ο καθαρισμός των φρεατίων, η προσπάθεια για ανακύκλωση και η αποκομιδή απορριμμάτων πολλές φορές τη μέρα», είπε από την πλευρά του και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων, Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.

[Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και voria.gr]

10 May 2019
Banner
Banner