Δήλωση-βόμβα του προέδρου του ΕΦΕΤ για το Καπάνι στη Θεσσαλονίκη

09 May 2019

Δήλωση-βόμβα του προέδρου του ΕΦΕΤ για το Καπάνι στη Θεσσαλονίκη

Με μια δήλωση-βόμβα ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Χρόνης Πολυχρονίου, έκανε γνωστό ότι ο ΕΦΕΤ «αποσύρει» την εμπιστοσύνη στα τρόφιμα που διακινούνται στη Δημοτική Αγορά Θεσσαλονίκης ΚΑΠΑΝΙ, «με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους καταναλωτές, την αγοραστική κίνηση εκεί και τις επιχειρήσεις».

Στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ μιλά για επιβαρυμένο περιβάλλον στο Καπάνι (ή αγορά Βλάλη - πρόκειται για την παλαιότερη λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης), στην οποία «τα τρόφιμα εισέρχονται το πρωί ασφαλή και ποιοτικά και το βράδυ, αλλά κυρίως την επομένη το πρωί, δεν είναι».

Πολυχρόνης Πολυχρονίου

Ο κ. Πολυχρονίου ζητά, «πέρα από την αυστηρή ελεγκτική παρουσία των αρμοδίων υπηρεσιών εκεί, να εξασφαλιστεί με μόνιμο τρόπο η υγιεινή και η ασφάλεια των τροφίμων στο χώρο». Πιο συγκεκριμένα, ζητά από σήμερα κιόλας:

- Την ενίσχυση του νυχτερινού φωτισμού.

- Την αυστηρή και αποτελεσματική περιφρούρηση του χώρου τη νύχτα.

- Την επιδιόρθωση δαπέδων και οροφής.

- Τη συχνότερη αποκομιδή των απορριμμάτων την ημέρα.

- Την ενδυνάμωση του προγράμματος απεντόμωσης και προστασίας από τρωκτικά κλπ.

- Την κατάργηση των υπογείων αποθηκευτικών χώρων.

- Την προβολή των τροφίμων μόνο στη βάση των "ορθών πρακτικών" όπως αυτές από τον Νόμο προβλέπονται (ψυγεία, προθήκες, θερμοκρασίες κλπ).

- Τον ευπρεπισμό των καταστημάτων και την κατάλληλη κατάρτιση του προσωπικού.

- Την ενίσχυση των μέτρων καθαριότητας, πλύσης και γενικής υγιεινής του χώρου.

- Και ό,τι άλλο απαιτηθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

«Εάν όλα αυτά μαζί δεν συμβούν, ΤΕΛΟΣ» αναφέρει στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, και καταλήγει:

«Διότι στην τελική, η φτωχολογιά, οι πολλοί δηλαδή, έχει εξίσου τα ίδια δικαιώματα στην ασφάλεια της διατροφής με την ελίτ, η οποία έχει ούτως ή άλλως και άλλες δυνατότητες. Ταυτόχρονα, ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι το ΚΑΠΑΝΙ, που βρίσκεται στη βιτρίνα της Θεσσαλονίκης, θα γίνει αντικείμενο δεσμευτικού διαλόγου της προεκλογικής περιόδου για τις τοπικές Αρχές, ώστε να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Διαφορετικά, πρέπει αμέσως μετά τις εκλογές το ΚΑΠΑΝΙ να κλείσει ή να εκσυγχρονιστεί πλήρως και οριστικά».

09 May 2019
Banner