Στ. Αραχωβίτης: Απούσα κάθε ένδειξη προοπτικής στον πρωτογενή τομέα

26 May 2020

Στ. Αραχωβίτης: Απούσα κάθε ένδειξη προοπτικής στον πρωτογενή τομέα

«Η αναγκαία, πιο πολύ από ποτέ, αναπτυξιακή προοπτική, είναι απούσα» στο νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ που συζητείται στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Αυτή τη γνώμη διατυπώνει ο βουλευτής και τομεάρχης Αγροτικών του ΣΥΡΙΖΑ, και πρώην υπουργός ΑΑ&Τ, Σταύρος Αραχωβίτης.

Όπως ανέφερε ο κ. Αραχωβίτης στην τοποθέτησή του στη Βουλή, «αυτές τις μέρες, άλλα περίμενε να ακούσει αγροτικός κόσμος, παρά ένα Νομοσχέδιο με διατάξεις τις οποίες εισηγούνται οι υπηρεσίες, ως επί το πλείστον, και λύνουν ήσσονος σημασίας ζητήματα. Δεν έχει καμία αναπτυξιακή προοπτική, δε λύνει κάτι το θεαματικό».

Ο Στ. Αραχωβίτης τόνισε ακόμη ότι «ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στο βαρύγδουπο διάγγελμά του προχθές, δεν βρήκε να πει μία λέξη για τους αγρότες, για την πρωτογενή παραγωγή, για τη διατροφική ασφάλεια - τη στιγμή που η συζήτηση έχει ανοίξει σε όλο τον κόσμο από τους μεγαλύτερους διεθνείς οργανισμούς, όπως ο FAO, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο υπεύθυνος επισιτισμού των Ηνωμένων Εθνών».

Σχετικά με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, ο Τομεάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «το βασικό πρόβλημα στην αποτελεσματικότητα των ελέγχων είναι ο συντονισμός όλων των ελεγκτικών μηχανισμών, πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζει το νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε θεσμοθετήσει τον συντονισμό με το ΣΥΚΕΑΠ, όργανο της Γ.Γ Εμπορίου που η σημερινή κυβέρνηση εγκατέλειψε, άγνωστο γιατί».

Επίσης διερωτήθηκε γιατί «η βουλευτική τροπολογία που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο του 2019 για την αποζημίωση των κτηνοτρόφων, δεν έγινε δεκτή τότε και επανέρχεται αυτούσια σήμερα.

Στον αντίποδα, στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ #ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ, που παρουσίασε χθες ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο, κάνουμε πρόταση συγκεκριμένη  με νούμερα και με ονόματα. Ο αγροτικός κόσμος της χώρας μας παρακολουθεί, είναι σε θέση να κρίνει, να συγκρίνει και να αποφασίσει».

26 May 2020
Banner