Αποφάσεις από την Πανελλήνια Ένωση Εμπόρων Κρέατος & Ζώντων Ζώων για εισφορές ΕΔΟΚ

21 January 2019

Αποφάσεις από την Πανελλήνια Ένωση Εμπόρων Κρέατος & Ζώντων Ζώων για εισφορές ΕΔΟΚ

Με αποφάσεις για τη διεύρυνσή της με νέα μέλη, καθώς και για τις εισφορές υπέρ ΕΔΟΚ έγινε την περασμένη εβδομάδα η γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα μέλη της Ένωσης επιβεβαίωσαν «την κοινή τους επιδίωξη για θέσπιση κανόνων διαφάνειας και ποιοτικών προτύπων τόσο στους δικούς τους κλάδους όσο και συνολικότερα στον τομέα του κρέατος».

Επιπλέον, ασχολήθηκαν και με το ύψος των εισφορών στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο κρέατος, που σύμφωνα με πληροφορίες θα κλιμακώνονται ανάλογα με τους τόνους διακίνησης. Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι οι εισφορές είναι ένα θέμα «δύσκολο», που στο παρελθόν έχει προκαλέσει αντιδράσεις και το οποίο απαιτεί ειδική μελέτη καθώς, εκτός άλλων, εμπλέκεται κατά περίπτωση και με την εισφορά που καταβάλλουν οι πρώτοι αγοραστές στον ΕΛΓΟ.

Η ανακοίνωση αναφέρει πιο συγκεκριμένα:

«Την δεύτερη γενική συνέλευσή της πραγματοποίησε στις 15.1.2019 η νεοσύστατη Πανελλήνια Ένωση Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων, με τη συμμετοχή όλων.

Ο Πρόεδρος, Αθανάσιος Κασίδης, καλωσόρισε τους αντιπροσώπους των μελών από όλη τη χώρα και τους ενημέρωσε για το διεθνές συνέδριο της UECBV (Ευρωπαϊκή Ένωση Εμπορίου Ζώντων Ζώων και Κρέατος), το οποίο θα διεξαχθεί εντός του 2019 στην Ελλάδα με διοργανωτή την ΕΔΟΚ, και όπου η νέα ένωση θα κληθεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στη συνεδρίαση το κλίμα ήταν εξαιρετικά θετικό, με τους συμμετέχοντες να αποφασίζουν τη διαδικασία εγγραφής νέων μελών, ώστε η αντιπροσωπευτικότητα σε όλη τη χώρα να είναι μεγάλη, και να επιβεβαιώνουν την κοινή τους επιδίωξη για θέσπιση κανόνων διαφάνειας και ποιοτικών προτύπων τόσο στους δικούς τους κλάδους όσο και συνολικότερα στον τομέα του κρέατος.

Επιπλέον, το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα το ύψος των εισφορών στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο του κρέατος. Η απόφαση αυτή θα σταλεί στην Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος, προκειμένου να εγκριθεί από τη Γενική της Συνέλευση. Ακολούθως, οι εισφορές αυτές, μαζί με αυτές της μεταποίησης και των υπηρεσιών στη συνέχεια, όπως και εκείνες που έχουν θεσμοθετηθεί ήδη για τους κτηνοτρόφους,  θα αποσταλούν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για έγκριση και νομοθέτηση. Μετά το τέλος της συνεδρίασης, παρουσία όλων των αντιπροσώπων, έγιναν τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ένωσης, που βρίσκονται στον 4ο όροφο κτηρίου γραφείων επί της οδού Αρκαδίας 26, στην Αθήνα».

21 January 2019
Banner
Banner