Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων του Covid-19 στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης Βορίδη – Πάιατ

29 April 2020

Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων του Covid-19 στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης Βορίδη – Πάιατ

Τηλεδιάσκεψη με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, πραγματοποίησε την Τρίτη 28 Απριλίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν ζητήματα που αφορούν την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού στον πρωτογενή τομέα, και όπως σημειώνει ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, ιδιαίτερη μνεία έγινε στην αναγκαιότητα αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν προκύψει εξαιτίας του σημαντικού περιορισμού των αερομεταφορών προκειμένου να επανεκκινήσει η εμπορία προϊόντων και κυρίως αλιευμάτων με τις ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης τέθηκε και η συνεργασία του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Rutgers με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για το πρόγραμμα «Νέα γεωργία, Νέα γενιά» το οποίο εκτελείται με δωρεά του ιδρύματος «Στ. Νιάρχος», καθώς και η προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας με τον ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» με την ενεργό συμμετοχή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Ο Υπουργός δέχθηκε μάλιστα τα συγχαρητήρια του Αμερικανού Πρέσβη για τους χειρισμούς του Υπουργείου του στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων κατά τη διάρκεια του COVID-19» αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει: «Ο κ. Πάιατ δεσμεύθηκε από κοινού με τον κ. Βορίδη στην περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών για την ανάπτυξη του εμπορίου στον τομέα των αγροτικών προϊόντων».

29 April 2020
Banner