Αντιδρά ο ΣΕΒΕΚ για την ένσταση φορέων κατά της αναγνώρισης Γύρου ΕΠΙΠ

03 June 2019

Αντιδρά ο ΣΕΒΕΚ για την ένσταση φορέων κατά της αναγνώρισης Γύρου ΕΠΙΠ

Τον προβληματισμό τους εκφράζουν στον ΣΕΒΕΚ για τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν κατά του φακέλου για αναγνώριση Γύρου ΕΠΙΠ (δείτε εδώ σχετικά). Μετά και την ακρόαση στην αρμόδια Επιτροπή του ΥΠΑΑΤ, πηγές του ΣΕΒΕΚ σημείωναν ότι ούτε νομικά ούτε τεχνικά ευσταθούν τα επιχειρήματα τα οποία χρησιμοποιούν οι φορείς που έχουν καταθέσει τις ενστάσεις.

«Αναπτύξαμε περαιτέρω την επιχειρηματολογία μας, χρησιμοποιήσαμε ακόμη και οπτικό υλικό για να καταρρίψουμε τα επιχειρήματα ότι δεν ακολουθούμε τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του Γύρου» μας λέει στέλεχος του ΣΕΒΕΚ, επιμένοντας ότι ακόμη και οι διατυπώσεις των ενστάσεων μπορεί να βλάψουν αυτό το εθνικό προϊόν. Ιδιαίτερα επειδή μερικά επιχειρήματα των ενισταμένων θα τα λάβουν υπόψη και θα τα χρησιμοποιήσουν όλοι όσοι στο εξωτερικό θίγονται από την αναγνώριση του Γύρου ως ΕΠΙΠ και ετοιμάζουν την αντίδρασή τους. Είναι «βούτυρο στο ψωμί» όσων ξένων επιχειρήσεων και φορέων ετοιμάζονται να υποβάλουν τις ενστάσεις τους στη δεύτερη φάση της διαδικασίας αναγνώρισης, ενώπιον των αρμόδιων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο ΣΕΒΕΚ έχει επίσης καταθέσει στην Επιτροπή Ενστάσεων του ΥΠΑΑΤ υπόμνημα με περαιτέρω επιχειρηματολογία προκειμένου να υποστηρίξει και σε αυτή τη φάση τον φάκελο αναγνώρισης του Γύρου ως ΕΠΙΠ.

Για την ουσία και το υπόβαθρο της υπόθεσης «Γύρος», στελέχη του Συνδέσμου παραπέμπουν συχνά σε σχετικό άρθρο του Στέλιου Σκαρίμπα, αντιπροέδρου του ΣΕΒΕΚ, το οποίο είχε δημοσιευθεί στο τεύχος Μαρτίου 2019 του περιοδικού Meat News (εδώ το άρθρο).

03 June 2019
Banner
Banner