Ανοίγει την αγορά της στο ιταλικό χοιρινό η Ταϊβάν

19 March 2018

Ανοίγει την αγορά της στο ιταλικό χοιρινό η Ταϊβάν

Το ιταλικό χοιρινό κρέας θα επιτρέπεται στο εξής να εξαχθεί στην αγορά της Ταϊβάν, ύστερα από πολλές προσπάθειες που κατέβαλαν από κοινού η Κομισιόν και οι ιταλικές Αρχές. Το άνοιγμα της αγοράς αυτής υπολογίζεται ότι θα αποφέρει πωλήσεις που θα φτάνουν την αξία των 2 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Η έγκριση εκ μέρους της Ταϊβάν είναι άμεσα εφαρμοστέα όσον αφορά το φρέσκο κρέας, εν τούτοις για την περίπτωση του διάσημου Parma ham θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για να καταστεί διαθέσιμο προς πώληση, καθώς θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία ωρίμανσης πριν τοποθετηθεί στην αγορά.

Το άνοιγμα της αγοράς της Ταϊβάν, όπως σημειώνουν οι υπηρεσίες της Κομισιόν, είναι το αποτέλεσμα αρκετών ετών δουλειάς, στη διάρκεια των οποίων εξελίχθηκε με τις Αρχές της Ταϊβάν εξαντλητικός διάλογος προκειμένου να γίνουν κατανοητά τα ολοκληρωμένα πολυεπίπεδα συστήματα ελέγχου που εφαρμόζει η Ε.Ε. και τα οποία είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ότι ανταποκρίνονται στις υψηλότερες προδιαγραφές υγιεινής. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Επίτροπος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε. Φιλ Χόγκαν, «Αυτή η σημαντική εξέλιξη είναι μια περαιτέρω δικαίωση για τα υψηλά πρότυπα που ακολουθεί η παραγωγή τροφίμων της Ε.Ε. Η Ευρώπη είναι το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να αναζητήσει κανείς υψηλής ποιότητας τρόφιμα και θα χτίσουμε πάνω σε αυτό το άνοιγμα της ταϊβανέζικης αγοράς για να επιδιώξουμε περαιτέρω ευκαιρίες στην Ασία».

19 March 2018
Banner