Η κρίση στο διεθνές εμπόριο στη Διάσκεψη του ΟΟΣΑ

30 June 2022

Η κρίση στο διεθνές εμπόριο στη Διάσκεψη του ΟΟΣΑ

Στην Έκτακτη Διάσκεψη του ΟΟΣΑ η οποία διοργανώθηκε από την Γραμματεία ΟΟΣΑ, στις 30/6/22, υπό την καθοδήγηση της Επιτροπής TAD ΟΟΣΑ (TradeandAgricultureCommittee) και σε συνέχεια σχετικής πρότασης του Καναδά, συμμετείχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος.

Το θέμα της Διάσκεψης ήταν οι αρνητικές επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης στο διεθνές εμπόριο και την αγροτική ανάπτυξη κα η επισιτιστική κρίση καθώς αναμένεται να υπάρξουν περαιτέρω διαταραχές, εξαιτίας της μειωμένης διαθεσιμότητας προϊόντων που εξάγονται από την Ρωσία και την Ουκρανία.

Ο κ. Στύλιος στην τοποθέτησή του ανέφερε: «Η Ελλάδα ακολουθεί τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εφαρμόζοντας έκτακτα μέτρα στήριξης για τους αγρότες της, δίνοντας προτεραιότητα στην επισιτιστική επάρκεια», ενώ έκανε λόγο για τη διπλή στρατηγική που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η κυβέρνηση αφενός αξιοποιεί στο έπακρο τη διαθέσιμη χρηματοδότηση, μέσω του πακέτου έκτακτης ανάγκης της Ε.Ε. για τη στήριξη των παραγωγών μας και αφετέρου εφαρμόζει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του αγροτικού μας τομέα, αξιοποιώντας την κυκλική οικονομία και συστήματα και τεχνολογίες της έξυπνης γεωργίας.

30 June 2022
Banner
Banner