Ανοδικά οικονομικά στοιχεία ανακοίνωσε η ΠΙΝΔΟΣ για το 2019

16 July 2020

Ανοδικά οικονομικά στοιχεία ανακοίνωσε η ΠΙΝΔΟΣ για το 2019

Μία ακόμα εξαιρετική χρονιά ήταν για τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ» το 2019. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΑΠΣΙ «ΠΙΝΔΟΣ», κατάφερε να καταγράψει αύξηση της δραστηριότητάς του στηρίζοντας παράλληλα την ελληνική οικονομία.

«Με την αύξηση του τζίρου, την ενίσχυση των θέσεων εργασίας, την άνοδο της εξαγωγικής του δραστηριότητας διατηρεί για άλλη μία χρονιά την ηγετική του θέση στην ελληνική πτηνοτροφία», αναφέρει η ανακοίνωση και καταγράφει το οικονομικά μεγέθη:

 • Σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών για άλλη μια χρονιά κατά 8,15%
 • Σταθερή ενίσχυση του EBIDTA και το 2019 κατά 4,30%
 • Σταθερή ενίσχυση της απασχόλησης και δημιουργία 100 νέων θέσεων
 • Σταθερή άνοδος της εξαγωγικής δραστηριότητας και το 2019 κατά 23,17%
 • Έναρξη υλοποίησης εκτεταμένου επενδυτικού προγράμματος ύψους 25 εκ. ευρώ για την τετραετία 2019-2022

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 8,15% και ανήλθε σε 270.110 χιλ. ευρώ έναντι 250.074 χιλ. ευρώ κατά την χρήση 2018.

Σημαντική ενίσχυση καταγράφηκε σε όλα τα επιμέρους στοιχεία της παραγωγής του Συνεταιρισμού. Πιο συγκεκριμένα, η παραγωγή νεοσσών αυξήθηκε κατά 2,7%. Αύξηση σημειώθηκε και στην παραγωγή φυραμάτων κατά 5,8%, ενώ η παραγωγή κοτόπουλων, ενισχύθηκε κατά 10,4%. Οι πωλήσεις κρέατος κοτόπουλου το 2019 αυξήθηκαν κατά 9,62%. Το 80% των προϊόντων της ΠΙΝΔΟΣ διακινούνται μέσα από τα 18 κέντρα διανομής σε όλη την Ελλάδα. Η παραγωγή οργανουχουμικού λιπάσματος και αδρανοποιημένων ζωικών προϊόντων είναι αυξημένη κατά 6%, συγκριτικά με την παρελθούσα χρήση. Το μερίδιο αγοράς βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και ενισχυμένο συγκριτικά με το έτος 2018.

Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIDTA) κινήθηκαν επίσης ανοδικά και διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των 9.530 χιλ. ευρώ σε σχέση με 9.137 χιλ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί η σημαντική συμβολή του Συνεταιρισμού στην ενδυνάμωση της απασχόλησης, αφού ο αριθμός των εργαζομένων για το 2019 ανήλθε σε 1.230 έναντι 1.132 εργαζομένων το 2018. Συνολικά κατά την τελευταία τριετία ο ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ έχει δημιουργήσει περίπου 300 νέες θέσεις εργασίας.

Το 2019 αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό σταθμό στην μακρά ιστορία της ΠΙΝΔΟΣ, μια και έγινε η έναρξη υλοποίησης του νέου επενδυτικού προγράμματος ύψους 25 εκατ. ευρώ, το οποίο υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το 2022 και περιλαμβάνει:

 • Νέα μονάδα έτοιμων ψημένων κρεατοσκευασμάτων και παραγωγή νέων προϊόντων από κρέας κοτόπουλου
 • Νέα μονάδα παραγωγής ζωοτροφών για όρνιθες αναπαραγωγής
 • Επέκταση δυναμικότητας και εκσυγχρονισμός του πτηνοσφαγείου
 • Επέκταση δυναμικότητας μονάδας αξιοποίησης πτηνοτροφικών αποβλήτων
 • Εκσυγχρονισμός κέντρων διανομής
 • Ανανέωση μεταφορικού στόλου
Ο Ανδρέας Δημητρίου

Ο Ανδρέας Δημητρίου, Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ», δηλώνει ότι: «Το 2019 αποτέλεσε μία χρονιά ορόσημο για την οικογένεια του ΑΠΣΙ «ΠΙΝΔΟΣ» και αυτό όχι μόνο γιατί βρεθήκαμε για άλλη μία χρονιά στην κορυφή των εξελίξεων της ελληνικής πτηνοτροφίας, αλλά κυρίως γιατί μας δόθηκε η δυνατότητα να μεγαλώσουμε την οικογένεια μας με 100 νέους εργαζομένους και να επενδύσουμε ακόμα περισσότερο στην ανάπτυξη του συνεταιρισμού. Είμαστε πολύ περήφανοι για τον δρόμο που έχουμε διανύσει και για τις κορυφές που έχουμε κατακτήσει μέσα στην πολύχρονη ιστορία μας. Τα νέα μας οικονομικά αποτελέσματα είναι η καλύτερη αποτύπωση της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης των ανθρώπων του συνεταιρισμού οι οποίοι σε καθημερινό επίπεδο εργάζονται με μεράκι και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνεργάτες και τους καταναλωτές. Δέσμευσή μας είναι η αδιαπραγμάτευτη στήριξη της οικονομικής ζωής της ιδιαίτερης πατρίδας μας, της Ηπείρου, αλλά και της εθνικής μας οικονομίας, πάντοτε με γνώμονα την υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας και τις ανάγκες των ελληνικών νοικοκυριών, που έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους και το τραπέζι τους για τα προϊόντα της ΠΙΝΔΟΣ.»

16 July 2020
Banner